14.07.2018, 17:02

1959 KATLİAMI NESİLLER BOYUNCA HAFIZADAN SİLİNMEYECEK

1959 KATLİAMI NESİLLER BOYUNCA HAFIZADAN SİLİNMEYECEK

‘’ Türkmenlerin maruz kaldığı 1959 Kerkük Katliamı’nın 59. Yıldönümü münasebeti nedeniyle,Türkmenleri yürekten yaralayan ve nesiller boyunca hafızalardan silinmeyecek bu acı olayı unutmadığımızı özellikle vurgulamak isteriz. Irak Türkmen Cephesi, Kerkük Katliamını ve milli dava uğruna hayatını kaybetmiş şehitlerimiz yad etmektedir.
Unutmayalım ki Kerkük katliamını yapan insanlar bugünde başka isimler ve yüzler altında,Türkmenleri hedef alan şiddet eylemleriyle,yok sayma, gözardı etme ve seçime hile ve usülsüzlük karıştırmanın yanısıra oylarını ve haklarını çalmakla devam etmektedir. Ancak Irak Türkmen Cephesi,her zaman her yerde Türkmenlerin haklarını canları pahasına savunmakta ve savunacaktır.

( Irak'ta 2014 yılı DAEŞ’i yeni değil. Türkmenler,1950’lerde kafaları kesilen ve DAEŞ ateşi ile dağlanan ilk insanlardır. Bu suçlamalardan beraat etmek isteyen her kimse, mazlum halktan özür dilemelidir.
Irak Parlamentosu’nun ceza mahkemesi yasası gereği,Şehit ve siyasi tutuklular kurumun’dan da,1960 yılında işledikleri cinayet ve katliam suçlarından idam edilen canileri asla şehitler kurumuna Kabul etmemesini talep etmekteyiz .
Tüm bu baskılara karşı Türkmen milleti olarak birlik ve beraberlik içinde olmak, davamıza, dilimize ve kültürümüze sahip çıkmak şehitlerimize olan borcumuzdur. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun’’.

Erşat Salihi

Enformasyın dairesi

Yorumlar (0)