Yazım Kılavuzu, İmla Kılavuzu, Nasıl yazılır? Yazılışı Nasıl? TDK imla kılavuzu, TDK imla kılavuzu en son baskı

Yazım Kılavuzu, İmla Kılavuzu, Nasıl yazılır? Yazılışı Nasıl? Yazım Kılavuzu, İmla Kılavuzu, Nasıl yazılır? Yazılışı Nasıl? imla kılavuzu 2018, imla kılavuzu ile yazım kılavuzu aynımı, yazım yanlışı düzeltme tdk, imla kılavuzu nedir, imla kılavuzu sözlüğü

Akademik 04.10.2018, 17:31 29.12.2018, 13:00
Yazım Kılavuzu, İmla Kılavuzu, Nasıl yazılır? Yazılışı Nasıl? TDK imla kılavuzu, TDK imla kılavuzu en son baskı

TDK imla kılavuzu, TDK imla kılavuzu en son baskı


Türkçe imla kılavuzu, Türkçe yazım kılavuzu, TDK imla kılavuzu en son baskı, TDK imla kılavuzu

YAZIM KILAVUZU (İmla Kılavuzu)

NASIL YAZILIR?

(Konu: YAZIM KILAVUZU (İmla Kılavuzu) ,  Yazım Kılavuzu D Harfi, İmla Kılavuzu D Harfi, Yazım kılavuzu, yazım kılavuzu sözlüğü, yazım kılavuzu nedir, yazım kılavuzu kitabı, yazım kılavuzu indir, imla kılavuzu sözlüğü, yazım yanlışı düzeltme TDK, yazım kılavuzu çeviri, imla kılavuzu, imla kılavuzu sözlüğü)

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

(Harflere göre yazım kılavuzu yukarıdadır. Ayrıca, aradığınız sözcüğü kolayca bulabilmek için bilgisayarınızda ctrl+f tuşlarına aynı anda basınız. Çıkan arama kutusuna aradığınız sözcüğü yazınız. Yazım Kılavuzu İle İlgili Diğer Yazıları Okumak İçin Tıklayınız:

https://www.turkcenindirilisi.com/yazim-kilavuzu/)

 

TDH Nedir?

Türkçenin Diriliş Hareketi ve TDH Derneği, Türkçemize yön vermek üzere, her yaştan ve meslekten oluşan Türkçe gönüllülerini kapsayacak biçimde Yalçın Mıhçı ve Suat Özer tarafından kurulmuştur. “Türk demek Türkçe demektir. Ne mutlu Türk’üm diyene!” diyen büyük Atatürk’ümüzün başlattığı dil devrimini tamamlamak ana ilkemizdir.

2010 yılında kurulan TDH’nin (TÜRKÇENİN DİRİLİŞ HAREKETİ) tüzel kuruluşu olan TDHD (TÜRKÇENİN DİRİLİŞ HAREKETİ DERNEĞİ), dünya üzerindeki bütün Türklerin takip ettiği en büyük Türkçe topluluğudur. Türkçenin Diriliş Hareketi, kurulduktan yaklaşık 5 yıl sonra TDH Derneği adıyla 10.06.2016 tarihinde dernekleşmiştir.

TDH Derneği Türkiye’nin en etkili STK’larının başında gelmekte olup 2016 yılında “Türk Dünyası En Etkin Sosyal Medya Kuruluşu” ödülünü almıştır. Bunun temel nedeni TDH’nin ABD, Kanada, Avrupa, Afrika, Orta Asya Türk Devletleri, Rusya, Arap Ülkeleri, Çin ve hatta Avustralya’dan bile çok sıkı takipçilerinin bulunmasıdır. Milyonlarca üyesi ve takipçisi olan TDH’nin gönderi erişimi aylık olarak 25-30 milyonu bulmaktadır. Türk dili, Türk tarihi ve Türk ekini (kültürü) üzerine araştırmalar yapan yüzlerce bilim insanı, araştırmacı ve eğitimcimiz TDH Derneği ile birlikte ülkemizin toplumsal ve ekinsel (kültürel) yaşantısına olağanüstü katkılar yapmaktadır.

>

TÜRKÇENİN DİRİLİŞ HAREKETİ DERNEĞİ, Türk Cumhuriyetleri arasında yıllardır özlenen, üzerinde çalışılan “TÜRKÇE DİL BİRLİĞİ”nin gerçekleşmesini sağlayabilecek tek oluşumdur. Bugüne kadar yapılan bütün dil birliği girişimleri sonuçsuz kalmıştır. TDHD bütün Türk dünyasını kucaklaması nedeniyle bu birliği sağlamaya çok yaklaşmıştır çünkü bizim hareketimiz bütün Türk ülkelerinde dilini seven tüm “halk tabanına” ve “toplum geneline” yayılmış bir harekettir.

TDH olarak yeni sözcükler türetilmesi konusunda çok önemli işler yapmış bulunuyoruz. Örneğin; İtalyanca olan tabela sözcüğü için önerdiğimiz “tanıtı” sözcüğü bütün üyelerimiz tarafından hiç yadırganmadan kullanılır olmuştur. Son zamanlarda en çok kullanılan yabancı sözcüklerden olan “selfie” sözcüğü için bizim önerdiğimiz “özçekim” sözcüğü hızla benimsenmiş ve Türk Dil Kurumunun açtığı yarışmada da birinci olarak onaylanmıştır. Üniversite yerine önerdiğimiz “Bilimyurdu”, konferans yerine önerdiğimiz “Sunuştay” sözcükleri gençlerimiz arasında özenle kullanılmaya başlanmıştır.

# Son yılların en gözde yabancı iliştirilerinden olan #tbt (throwback Thursday: geçen Perşembeden kesit) için önerdiğimiz #hgg (hey gidi günler) iliştirisi sosyal medyada büyük bir beğeni kazanmış ve hızla yayılmıştır. Gençlerimiz artık #tbt yerine #hgg iliştirisini kullanmaktadır. Türettiğimiz sevgideğer, topraktaş, özlence (nostalji), izleti (video) gibi yüzlerce sözcük artık günlük kullanımda yer bulmaya başlamıştır. Bunlar gibi binlerce doğru, kurallı ve tutarlı önerimiz zamanla toplum geneline yayılacaktır. Türkçesi varken yabancı olan sözcüğü kullanmak bizlere yakışmaz.

Amacımız Türkçemizin yozlaşmasının önüne geçmek ve olabildiğince arı, duru bir Türkçe yaratmaktır. Dünyada hiç yabancı sözcük içermeyen bir dil yoktur ancak amacımız bu oranı olabilecek en düşük düzeye çekmektir.  Tarih boyunca dilimiz; önce Farsça ve Arapça, daha sonraki yüzyıllarda ise Fransızca ve İngilizce kuşatmasına karşı sayısız ölüm kalım savaşı vermiştir. Türkçemiz, sapasağlam olan ulu kökleri sayesinde bu fırtınalardan kurtulmayı başarmış ancak çok büyük yaralar almıştır.

Saygılarımızla…

Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği-TDHD

Yazım Kılavuzu, İmla Kılavuzu, Nasıl yazılır? Yazılışı Nasıl?

Yazım Kılavuzu, İmla Kılavuzu, Nasıl yazılır? Yazılışı Nasıl? Yazım Kılavuzu, İmla Kılavuzu, Nasıl yazılır? Yazılışı Nasıl? TDK yazım kılavuzu son, tez yazımı, yazım kuralları kitabı, TDK imla kılavuzu en son baskı, Türkçe imla kılavuzu kitabı, Türkçe imla kılavuzu, Türkçe yazım kılavuzu, TDK imla kılavuzu en son baskı, TDK imla kılavuzu,Türkçe imla kılavuzu, yazım kılavuzu sözlüğü, yazım kuralları pdf, imla kılavuzu sözlüğü, yazım yanlışı düzeltme tdk, yazım kılavuzu kitabı, yazım kılavuzu nedir, yazım kılavuzu indir, yazım kılavuzu çeviri, imla kılavuzu tdk, yazım kılavuzu kitabı, imla kılavuzu indir,

imla kılavuzu 2018, imla kılavuzu ile yazım kılavuzu aynımı, yazım yanlışı düzeltme tdk, imla kılavuzu nedir, imla kılavuzu sözlüğü, yazım yanlışı düzeltme tdk, imla kılavuzu 2017, tdk yazım kılavuzu fiyat, imla kuralları, tdk sözlük, deyimler sözlüğü tdk, yazım kuralları pdf, imla kılavuzu sözlüğü, imla kılavuzu indir, imla kılavuzu 2017, imla kılavuzu, yazım yanlışı düzeltme tdk, iml kılavuzu kitabı, imla kuralları, tdk sözlük türkçe,


TÜRKÇENİN DİRİLİŞ HAREKETİ

ARTIK SÖZ TÜRKÇENİN!

www.turkcenindirilisi.com

www.suatozer.com

www.yalcinmihci.net

Yorumlar (0)