21.05.2021, 15:53

"Atatürk'ü Anma(!), Gençlik ve Spor Bayramı”

"Atatürk'ü Anma(!), Gençlik ve Spor Bayramı”

Saygıdeğer üyelerimiz, salgın nedeniyle 19 Mayıs Bayramımızı törenlerle, coşkuyla ve hep birlikte kutlayamasak da yüreklerimizdeki Atatürk sevgisi ve bayram coşkusu hiç eksilmiyor. Hepinizin bayramını en içten dileklerimizle kutlarız!

Canım Atatürk'üm,

İngiltere Kralı 8. Edward'ın doğum gününüzü her yıl kutlamak için, doğum tarihinizi öğrenmeye yönelik 10.11.1936 tarihinde resmi olarak gönderdiği yazı üzerine sizin düşünerek "Benim doğum tarihim niçin 19 Mayıs olmasın?” söyleminiz, İngiltere Kralı'na ve bütün yabancı devletlerin dışişlerine 12.11.1936 tarihli resmi yazıyla bildirilmiştir. Türk tarih kurumu da doğum gününüz olarak 19 Mayıs 1881 tarihini onaylamıştır.

Bugün 19 Mayıs 2021. Doğum gününüzün 140. yıl dönümü kutlu olsun!

Gençlik ve Spor Bayramı, ilk olarak 1926 yılında "Gazi Günü" adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te "Atatürk Günü" adı altında resmiyet kazanmıştır. Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan ilk 19 Mayıs Bayramı; Fenerbahçeli, Beşiktaşlı ve Galatasaraylı yüzlerce sporcunun katılımıyla bir "spor günü" ortaya çıkarmıştır.

- 1935 yılında "Atatürk Günü"

- 1938 yılında "Gençlik ve Spor Bayramı"

- 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra, 1981 yılında ise adı değiştirilerek "Atatürk'ü Anma(!), Gençlik ve Spor Bayramı” yapılmıştır.

Canım Atatürk'üm, size doğum günü armağanım, çok çalışarak yeşerttiğiniz ve tüm Türk gençliğine emanet ettiğiniz eserlerinizden birisi olan ses bayrağımız güzel Türkçemize sahip çıkarak kurduğumuz ve bugün Türk dünyasında aylık 30 milyonu aşan erişim sayısına ulaşan Türkçenin Diriliş Hareketi Derneğidir. Yine de huzurunuzda eserlerinize yeterince sahip çıkamamış olmamın üzüntüsüyle boynum bükük, yüreğim buruktur. Canım Atatürk'üm, size Türk Dünyası'nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Genel Başkanı olarak söz veriyorum.

Bu dünya var olduğu sürece, olumsuz algı yöntemiyle alt beyinlere yerleştirilmeye çalışılan ve “Atatürk’ü anmayın!” şeklinde anlaşılabilecek "Atatürk'ü Anma(!), Gençlik ve Spor Bayramı” söyleminin biz her yaştaki Türk gençliğince hiçbir değeri yoktur. Kim ne derse desin, sizi unutturmaya yönelik bu söylem ve buna benzer bütün çabalar boşa çıkacaktır. Bizler aradan 140 yıl geçse bile adınızı coşkuyla "anarak", eserlerinize sahip çıkacak ve yüce kişiliğinizi daima yüreğimizde yaşayıp yaşatacağız.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

Yalçın mıhçı

Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Genel Başkanı

Yorumlar (0)