10 Kasım Atatürk'ü Anma Konuşması Metni Örneği

10 Kasım Atatürk'ü Anma Konuşması Örneği. 10 Kasım tören konuşma metni! 10 Kasım tören programı ve etkinlikler 10 Kasım 1938'de aramızdan ayrılan Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 81'inci yılında tüm Türkiye'de anılacak. Anıtkabir'de ve tüm Türkiye'de 9'u 5 geçe saygı duruşu başlayacak, İstiklal Marşı okunacak. Okullarda yapılacak törenlerde şiirler okunacak, etkinlikler gerçekleştirilecek. Öğretmenler ve okul yöneticileri için en güzel tören konuşmalarını hazırladık. Ayrıca 10 Kasım tören programı da haberimizde yer alıyor. İşte 10 Kasım öğretmen, okul müdürü tören konuşmaları ve 10 Kasım tören programı taslakları...

Atatürk 07.11.2020, 00:39 07.11.2020, 18:30
10 Kasım Atatürk'ü Anma Konuşması Metni Örneği

10 Kasım Atatürk'ü Anma Konuşması Örneği

10 Kasım tören konuşma metni! 10 Kasım tören programı ve etkinlikler


10 Kasım 1938'de aramızdan ayrılan Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82'inci yılında tüm Türkiye'de anılacak. Anıtkabir'de ve tüm Türkiye'de 9'u 5 geçe saygı duruşu başlayacak, İstiklal Marşı okunacak. Okullarda yapılacak törenlerde şiirler okunacak, etkinlikler gerçekleştirilecek. Öğretmenler ve okul yöneticileri için en güzel tören konuşmalarını hazırladık. Ayrıca 10 Kasım tören programı da haberimizde yer alıyor. İşte 10 Kasım öğretmen, okul müdürü tören konuşmaları ve 10 Kasım tören programı taslakları...

10 Kasım Konuşması Örneği

Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar

Türk ulusunu; bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında saygıyla anıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insanseverlik değerleri ile de evrensel bir kişidir.
Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.


Yalnız 10 Kasım’da değil, düşünce ufkumuzda, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır.


Akılcı ve yaratıcı düşünen, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş, Kendi ifadesiyle “Muasır Medeniyet Seviyesi”ni yakalayıp onu aşan bir toplum yaratmayı amaçlayan Atatürk’ün özümsenmesi, devlet ve toplum hayatına getirdiği ilkelerin dogmatik değil, akılcılığa ve bilimciliğe dayalı bir şekilde yorumlanması ve benimsenmesiyle mümkün olabilir.

Selam SanaTürk’ün Sarı Saçlı Mavi Gözlü Çocuğu.
Sen  Büyük İnsan,
Sen miskinliği sevmeyen,
Boş hayaller kurmayan
Gaz lambası ışığında harita başında cephe planlayan,
Karatahta başında alfabe öğreten,
Eşitlik adalet demokrasi insanlık dersi veren
Sahip olduklarını milletine bağışlayan, 
Yeni yepyeni devrimler yapan
Sen Türk’ün Sarı Saçlı Mavi Gözlü Çocuğu
Selam Sana.

Senin gibi aydın
Senin gibi dürüst
Senin gibi vatansever
Senin gibi lider
Senin gibi yönetici politikacı askerkomutan
Senin gibi dahi…
Senin gibi bir çocuğa, sahip büyük Türk Milletinden 
Sana Selam Mavi Gözlüm,   
Senin için çarpan
Seni seven
Seni özleyen
Seni arayan
Yürekler var bıraktığın ülkende
Seni seven o yüreklerden
Sana Selam Olsun Mavi Gözlüm
Hiç özlemediğimiz kadar Hiç sevmediğimiz kadar
Seni seviyor özlüyoruz.
 
Selam Sana Mavi Gözlüm
Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 79. yılında, Türk Ulusu’nun yüreğinde ölümsüzleşen, BÜYÜK ÖNDER Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, ve şükranlarımı sunuyorum.

Aziz ruhun şad olsun.

ATA'M… 


10 KASIM TÖREN KONUŞMA METNİ 2

Kıymetli meslektaşlarım, Sayın veliler ve değerli öğrenciler:

Bugün 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün aramızdan bedenen ayrılışının 82 Yıl dönümü. Evet bedenen bir ayrılış bu. Zira O, idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile 80 yıldır aramızda. Ve nice 80 yıllarda aramızda olmaya devam edecek.


Kıymetli meslektaşlarım: Atatürk"ü anlamak, O"nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye"sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere O"nu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. O"nun çizgisinden sapmadan, sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için O"nun ilkelerini kavratmamız bir gerekliliktir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden, vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller sizlerin ellerinde şekil bulacaktır.

Sayın veliler: Atatürk bu vatan için yaptıkları ile her zaman bir rol model olmuştur. O, tarihin tozlu sayfalarına hapsedilmeye çalışılan bir toplumu ayağa kaldırmış ve zafere olan inancını milletine aşılamıştır. İnsanları hayata bağlayan şey inançlarıdır. İnandığımız ölçüde var oluruz ve inançlarımızı gerçekleştirme çabamız bizi biz yapar. Dolayısıyla, geleceği şekillendirmek ve inandığı yolda emin adımlarla yürüyen evlatlar yetiştirmek de sizlerin emeğiyle olacaktır. Eğitimin temelinde aile vardır. Atatürk"ün çizdiği bu yolda yürüyebilmemiz için toplumun temel çekirdeği olan ailelere ve idealist ebeveynlere ihtiyacımız olduğu da bir gerçektir. Bizler evlatlarımıza sahip çıkarak, onlara vatan ve bayrak sevgisini aşılayarak, bir bütünün bölünmez parçaları olduğumuzu kavratırsak daha güçlü bir Türkiye oluşturabiliriz.


Ve sevgili öğrenciler: Atatürk"ü sevmek demek O"nun izinde yılmadan yürümek demektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır. Bu noktada sizlere düşen görev; O"nun hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü Türkiye için, kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak, çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven birer birey olmaktır. Bu konuda bizim sizlere olan inancımız tamdır.

Sayın veliler, kıymetli meslektaşlarım ve değerli öğrenciler; sözlerime burada son verirken Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün şahsında, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, hepinizi selamlıyorum.

Yorumlar (0)