Atatürk'ün Anıları, Böyle Geçilir

Atatürk'ün Anıları, Böyle Geçilir

Atatürk'ün hayatı, Atatürk'ün bilinmeyen özellikleri, Atatürk'ün bilinmeyen anıları, Atatürk hakkında saklanan gerçekler, Atatürk'ün bilinmeyen gerçek hayatı, Atatürk hakkında bilinmeyen sırlar, Atatürk'ün bilinmeyen fotoğrafları, Atatürk hakkında ilginç bilgiler, Atatürk

Atatürk ile ilgili tüm yazıları okumak için tıklayınız: ATATÜRK

Atatürk'ün anıları, Kırmızı Karanfil, Atatürk'ün anıları özet, Atatürk'ün anıları resimli, Atatürk'ün anıları uzun, Atatürk anıları derleme, Atatürk'ün anıları kitap, Atatürk'ün çocukluk anıları kısa, Atatürk, Atatürk'ün okul anıları, anılarla Atatürk

Böyle Geçilir

“İngilizler Çanakkale’de Anafartalar grubunu mağlup ederek cepheyi sökemeyince yeni bir harekete giriştiler, bu cepheyi sağdan çevirmek istediler.

Düşmanın planını bozmak için Kireçtepe’yi tutmak gerekiyordu; fakat oraya giden dar olan tek yol savaş gemileri tarafından çapraz ateş altında tutuluyordu. Her an otuz sekizlik gülleler korkunç patlayışlarla ortalığı alt üst ediyor; ölüm saçıyordu; bir insanın değil, kuşun bile geçmesine imkân görülmüyordu.

Kireçtepe'yi tutmak emrini alan Türk subay ve askerleri tereddüt içindeydiler; fırsat gözetiyorlardı. Ama düşmanın ateşi bir an bile kesilmiyordu.

Yarbay Mustafa Kemal bu hali görünce siperlere koştu; askerlerin arasına karıştı ve sordu:

-‘Niçin geçmiyorsunuz?’ İçlerinden biri cevap verdi:

- ‘…’

Yarbay Mustafa Kemal:

-‘Oradan böyle geçilir!’ dedi ve ileri fırladı. Mehmetçik artık durur mu? O da kumandanının ardından ileri atıldı. Toz, duman, alev ve ölüm kasırgasını yaran askerler karşıya vardılar; tepeyi tuttular.’ ”

(Kadircan Kaflı’dan1 alınmıştır.)2

1 Abdülkadir Kadircan Kaflı, (1903-1967), Yazar ve Öğretmen, Kurucu Meclis Üyesi ve Milletvekili.

2 Niyazi Ahmet Banoğlu, Nükte ve Fıkralarla Atatürk, İstanbul 1967, s. 78–79

Kaynak: Atatürk ve Unutulmaz Anıları, Ahmet Gürel, Bülent Türker, Nisan 2009

Yorumlar (0)