Atatürk'ün Anıları, MUSTAFA KEMAL HAVZA’DA

Atatürk'ün Anıları, MUSTAFA KEMAL HAVZA’DA

Atatürk'ün hayatı, Atatürk'ün bilinmeyen özellikleri, Atatürk'ün bilinmeyen anıları, Atatürk hakkında saklanan gerçekler, Atatürk'ün bilinmeyen gerçek hayatı, Atatürk hakkında bilinmeyen sırlar, Atatürk'ün bilinmeyen fotoğrafları, Atatürk hakkında ilginç bilgiler, Atatürk

Atatürk ile ilgili tüm yazıları okumak için tıklayınız: ATATÜRK

Atatürk'ün anıları, Kırmızı Karanfil, Atatürk'ün anıları özet, Atatürk'ün anıları resimli, Atatürk'ün anıları uzun, Atatürk anıları derleme, Atatürk'ün anıları kitap, Atatürk'ün çocukluk anıları kısa, Atatürk, Atatürk'ün okul anıları, anılarla Atatürk

MUSTAFA KEMAL HAVZA’DA

Her Şey Sırasında

Mustafa Kemal Paşa, 1919 yılında Havza’da bulunduğu sırada Ali Baba adında bir kişinin Mesudiye Oteli’nde kalıyordu. Otel sahibi, hatıralarını şöyle anlatıyor:

-“Bir gün Havza kaymakamı Fahri Bey beni yanına çağırttı:

-‘Mustafa Kemal Paşa senin otelini beğenmiş, hamamlara da yakın olduğunu söyledi. Oteli bir ay için kira ile tutmak istiyor, ne dersin?’ Dedi. Ben de yüz elli lira istedim. Yaveri ile parayı gönderdi.

Bu sırada Pontuslular dehşetli azgındılar. Her gün beş on kişiyi öldürüyorlardı. Şehir içinde bile halkı haraca kesiyorlardı. Paşa’nın yanına girdim:

-‘Paşa, dedim. Durumu görüyorsun. Bunlar bize çok eziyet ediyorlar. Buna hiçbir çare düşünmüyor musun?’

-‘Sabredin, biz onları yola getireceğiz.’

-‘Peki, amma ne ile?’

-‘Her şey sırasında.’”1

1BANOĞLU, Niyazi Ahmet, Nükte ve Fıkralarla Atatürk, Garanti Matbaası, İstanbul 1967, s. 98-99.

Kaynak: Atatürk’ten Gençliğe Unutulmaz Anılar, Ahmet Gürel, Mayıs 2009

Yorumlar (0)