Atatürk'ün Anıları, MUSTAFA KEMAL SAMSUN’DA

Atatürk'ün Anıları, MUSTAFA KEMAL SAMSUN’DA

Atatürk'ün hayatı, Atatürk'ün bilinmeyen özellikleri, Atatürk'ün bilinmeyen anıları, Atatürk hakkında saklanan gerçekler, Atatürk'ün bilinmeyen gerçek hayatı, Atatürk hakkında bilinmeyen sırlar, Atatürk'ün bilinmeyen fotoğrafları, Atatürk hakkında ilginç bilgiler, Atatürk

Atatürk ile ilgili tüm yazıları okumak için tıklayınız: ATATÜRK

Atatürk'ün anıları, Kırmızı Karanfil, Atatürk'ün anıları özet, Atatürk'ün anıları resimli, Atatürk'ün anıları uzun, Atatürk anıları derleme, Atatürk'ün anıları kitap, Atatürk'ün çocukluk anıları kısa, Atatürk, Atatürk'ün okul anıları, anılarla Atatürk

MUSTAFA KEMAL SAMSUN’DA

Ahmet Çavuş

O, Samsun’a çıktığı zaman, üstü başı yırtık, postalları patlamış, silahsız bir er gördü. Yüzünün rengi bakıra dönmüş, bir deri bir kemik kalmış bu Türk askeri ağlıyordu. O’na sordu:

-“Asker ağlamaz arkadaş, sen niye ağlıyorsun?” Er irkildi, başını kaldırdı. Bu sesi tanıyordu ve bu yüz ona yabancı değildi. Hemen doğruldu ve Anafartalar’daki Komutanını çelik yay gibi selamladı.

-“Söyle niçin ağlıyorsun?” İç Anadolu’nun yanık yürekli çocuğu içini çekti:

-“Düşman memleketi bastı, hükümet beni terhis etti. Silahımızı elimizden aldı. Toprağıma giren düşmanı ne ile öldüreceğim.” Mustafa Kemal Paşa, askerin omzuna elini koydu:

-“Üzülme çocuğum, gel benimle.”

Ve Samsun deposunda giydirilip, silahlandırarak yanına aldığı ilk er bu Mehmetçik oldu.

(Burhan Cahit Morkaya1’dan  alınmıştır.)2

1 Burhan Cahit Morkaya, (1892-1949), Gazeteci, Romancı.

2 ARIBURNU, Kemal, Atatürk’ten Anılar, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ankara 1976, s. 160-161.

Kaynak: Atatürk’ten Gençliğe Unutulmaz Anılar, Ahmet Gürel, Mayıs 2009

Yorumlar (0)