Atatürk'ün Anıları, Nazır Biraz Beklesin

Atatürk'ün Anıları, Nazır Biraz Beklesin

Atatürk'ün Anıları, Atatürk hayatı, Atatürk fotoğrafları, Atatürk 10 kasım, Atatürk kimdir, Atatürk imzası, Atatürk sözleri, Atatürk doğum, Atatürk hayatı kısaca, Atatürk resimleriNazır Biraz Beklesin

Atatürk ile ilgili tüm yazıları okumak için tıklayınız: ATATÜRK

Atatürk'ün Anıları, Atatürk hayatı, Atatürk fotoğrafları, Atatürk 10 kasım, Atatürk kimdir, Atatürk imzası, Atatürk sözleri, Atatürk doğum, Atatürk hayatı kısaca, Atatürk resimleri

Nazır Biraz Beklesin

Mustafa Kemal Anafartalar ve Arıburnu zaferlerinden sonra İstanbul’a gelmişti. Mustafa Kemal, Dışişleri Bakanı’nı ziyaret ederek son durum hakkında konuşmak,  görüşlerini bildirmek istiyordu. Balkanlık binasına gelerek Bakan beye haber gönderdi.

-"Beklesinler...” diye buyurulmuştu. Mustafa Kemal bir hayli beklemiş. Bir aralık kendisinden sonra gelenlerin de kabul edildiklerini fark edince, müsteşar yardımcısına:

-“Beyefendi Hazretleri galiba beni unuttular” demiş. Müsteşar yardımcısı tekrar içeri girerek Mustafa Kemal’i hatırlatmış ve yine:

-“Beklesinler” cevabını almış. Mustafa Kemal ikinci‚ ‘beklesinler’ üzerine dayanamamış ve yardımcıya:

-“Sizin bakanınız bütün zamanlarını hep böyle manasız ziyaretler kabul ederek mi geçirir?” Yardımcı buna bir cevap verememiş, biraz sonra başka bir konu açılmış ve konuşmaya başlamışlar. Konuşmanın en hareketli anında salon kapısı açılarak bir hademe:

-”Mustafa Kemal Bey buyursunlar” deyince, Mustafa Kemal:

-“Nedir o?” diye sormuş. Bakan Beyefendinin kabul edeceğini söylemiş. Mustafa Kemal hademeye:

-“Beklesinler...” diyerek dönmüş. Yardımcıyla olan konuşmasına devam etmiş.1

1 Muzaffer Erendil, İlginç Olaylar ve Anekdotlarla Atatürk, Gen. Kur. Basımevi, Ankara 1988, s. 122 s. 122

Kaynak: Atatürk ve Unutulmaz Anıları, Ahmet Gürel, Bülent Türker, Nisan 2009

Yorumlar (0)