Atatürk'ün Anıları, Tevfik Fikret'in Aşiyanındayız

Atatürk'ün Anıları, Tevfik Fikret'in Aşiyanındayız

Atatürk'ün Anıları, Atatürk hayatı, Atatürk fotoğrafları, Atatürk 10 kasım, Atatürk kimdir, Atatürk imzası, Atatürk sözleri, Atatürk doğum, Atatürk hayatı kısaca, Atatürk resimleri

Atatürk ile ilgili tüm yazıları okumak için tıklayınız: ATATÜRK

Atatürk'ün Anıları, Atatürk hayatı, Atatürk fotoğrafları, Atatürk 10 kasım, Atatürk kimdir, Atatürk imzası, Atatürk sözleri, Atatürk doğum, Atatürk hayatı kısaca, Atatürk resimleri

Tevfik Fikret'in Aşiyanındayız, 18.08.1917:

Oradaki ilk gördüğüm simaları, özellikle gençleri birer birer sorup öğrenmiş olduğunda duraksamam. Bir aralık biri yanıma geldi:

- "Mustafa Kemal Paşa sizinle görüşmek istiyor." dedi.

Adına ve şimdi gördüğüm kişiliğine zaten hayran olduğum büyük askerin bu ilgisi beni heyecana düşürmüştü. Hemen yanına giderek ismimi söyledim. O ince ve uzun parmaklı zarif ve kuvvetli adaleli güzel elini uzattı. Beni Çanakkale'ye ait şiirlerimle tanıdığını ve çoktan görmek istediğini söyleyerek pek asil bir alçak gönüllülükle okşadı.

-"Paşa Hazretleri, dedim, siz cepheden cepheye koşan bir komutan, nasıl oluyor da benim gibi önemsiz bir gencin değersiz yazılarını okumaya vakit buluyor ve onları hatırlabiliyorsunuz?"

Şu karşılığı vermişti:

-"Ben edebiyatı ve şiiri severim. Özellikle askeri nitelikteki her yapıtı dikkatle okurum. Sizin Çanakkale'ye ait şiirlerinizin hepsini okudum ve sevdim."

"Çanakkale izleri" o zaman henüz bir kitap halinde çıkmamış, ancak Tanin Gazetesi'nde parça parça yayınlanmıştı. Büyük Komutanın bu ilgi ve il tifa tı bana manzumeleri sevdirdiği için hepsini bir küçük kitap halinde topladım ve "Anafartaların Müebbet Kahramanına" adına sunarak yayınladım.

İbrahim Alaattin Gövsa

Kaynak: Acılar, İbrahim Alaattin Gövsa, 1940, sayfa:8-9

Yorumlar (0)