ATATÜRK'Ü ANLAMAK

ATATÜRK’Ü ANLAMAK




“Ey Türk Gençliği,” diye seslendiği gençlere Atatürk’ü anlatmalıyız; düşüncesini, öngörülerini, öğütlerini, yaptıklarını, umutlarını…
Birinci vazifemiz bu olmalı, dört tarafımızın düşmanla çevrili olduğu şu günlerde çocuklara Atatürk gibi düşünmeyi öğretmek zorundayız.

Atatürk’ü anlatmak için yazdığım ve hazırladığım, dört kitap ve bir çalışma defterinin yanı sıra yaptığım atölye çalışmalarında da Atatürk’ün çalışma sistemini, umutsuzluğa nasıl hiç düşmediğini ve başarmak için hangi yolları izlediğini anlatıyorum.
Hazırladığım kitaplar ve atölye çalışması ile bugüne dek okullarda verilen ödev yapma dışına çıkılarak, en doğal ve yalın haliyle bir çocuk öyküsünün başkahramanı olarak Atatürk, çocuklara ulaşıyor.

Çocuklar, öykü içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı zorluklarla empati kuruyor ve hayal güçleri gelişerek yetişmelerinde yapılandırıcı eğitim anlayışına uygun; araştırma, düşündürme, yorumlama ve eleştirel bakış açıları kazanıyor.
Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı öncesi sonrası ve savaş sırasında yaşadığı zorlukları öykü içinde anlatarak, çocukların; geçmişten günümüze dek geçen olaylar dizisinde yaşananlara zaman tüneli içinde tanıklık etmeleri sağlanıyor.

Öykü içinde sorulan üstü örtülü sorularla zaman tünelinde yolculuğa çıkan çocuklar, Atatürk’ü hayatına ve eserlerine soyut ve ezberci anlatımın dışında öykü aracılığıyla tanıklık ederek bakış açılarının gelişmesine olanak buluyor.

ATATÜRK’Ü GÖRDÜM; 2. sınıftan -8. sınıfa dek uygun, interaktif çocuk öykü kitabı olarak hazırlanmıştır.
ÖDEVİMİZ ANITKABİR; 2. sınıftan -8. sınıfa dek uygun hazırlanmıştır, Öykü içindeki macera peşinde koşan çocukların aynı zamanda Anıtkabir hakkında bilgi kazanımı sağlanması hedeflenmiştir.

ATATÜRK VE ÇOCUKLAR; Atatürk’ün çocuklarla olan anılarından derlenerek öyküleştirilmiştir. 2. sınıftan -8. sınıfa dek uygun hazırlanmıştır.
ATATÜRK AND CHİLDREN; Atatürk’ün çocuklarla olan anılarından derlenerek öyküleştirilmiştir ve İngilizceye çevrilmiştir. Çocukların İngilizce kelime öğrenmeleri hedeflenmiştir. 2. sınıftan -8. sınıfa dek uygun hazırlanmıştır.
ÖĞRENCİNİN HEDEFE VARIŞ DEFTERİ; Motivason cümleleri ile sorunlara farklı bakış açıları kazanmalarını ve Atatürk gibi düşünmelerini sağlayacak ders çalışma defteri olarak hazırlanmıştır.

ATATÜRK’E MEKTUP YAZ ÇOCUK (DEĞERLERİMİZ SERİSİ); İlköğretim 1. Sınıflar için hazırlanmış içerisinde; vatan, doğa, adaletli olma, aile, çalışkanlık, dayanışma, duyarlılık (doğaya, çevreye kültürel mirasa) doğruluk, dostluk, dürüstlük, merhamet paylaşma sabır saygı sevgi sorumluluk vatanseverlik yardımseverlik gibi değerlerimizin anlatıldığı ve temel yaşam becerilerini kazanmalarına yardımcı 5 kitapçıktan oluşan çocuk öykü seti.

Hazırlamış olduğum bu çalışmalarla; araştırma, bilgiye ulaşma, teknoloji kullanma, değişim ve sürekliliği algılama, gözlem, iletişim, işbirliği, hızlı karar verme, sorun odaklı değil çözüm odaklı bakış açısı geliştirme, kaynakların kullanımı, kendisini ve çevresini koruma, milli ve kültürel değerleri tanıma ve sorumluluk bilincinin artması gibi çocuklarımıza kazandırmamız gereken temel yaşam becerilerini arttırmayı planladım.
Umudumuz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın güzel yetişmeleri en büyük arzumuz ve amacımızdır.

Semra Atasoy

Yorumlar (0)