Mustafa Kemal ve Çanakkale Zaferi

Mustafa Kemal ve Çanakkale Zaferi


Mustafa Kemal ve Çanakkale Zaferi

Çanakkale Utkumuz kutlu olsun!



Metrekarede 3 bin mermi kovanı...

Cehennemin dünyadaki yansıması. 103 yıl sonra bile gözyaşı döktüren, insanın kalbini zorlayan öyküler, aşklar, mektuplar, acılar, anılar...
18 Mart sadece bir yas ve anma günü değildir. 18 Mart, dünya tarihinde sömürücülüge karşı kazanılan en büyük zaferin yıl dönümüdür.

Türk bayrağı'nın dalgalandığı her coğrafyada kutlu olsun! Üzerinden güneşin eksilmediği imparatorluğun askerlerinin dize geldiği, bozguna uğradığı, kan ile ter ile kazandığımız Çanakkale zaferidir. Tam bağımsızlık isteğimizin ve daha sonra canlanacak olan milli egemenliğin habercisi, bir harbin sonunda tüm milletin hürriyet zevkini tattığı andır 18 Mart. Nice yiğitlerin gözlerini kırpmadan vatan uğruna şehit düşmek için yarıştıkları gündür.
Ruhları şad olsun, vatan size minnettardır.
18 Mart Türk tarihi için önemli bir gündür. Bugünü anlamsızlaştıran ya bilgisizdir ya da art niyetlidir.

O günleri gözünüzde canlandıracağınız küçük bir ani bırakıyorum şuraya...

ÇANAKKALE'NİN BİR BAŞKA YÖNÜ....


Alay Tabibi Yüzbaşı Dimitroyati’nin, omuz omuza savaştığı Ali Çavuş’a söylediği sözler... Çanakkale Savaşı’nın ölüm-kalım günlerinde Yüzbaşı Dimitroyati vurulmuştur. Dr. olduğu için de yarasının ölümcül olduğunu fark etmesi uzun sürmeyecektir. Bunun üzerine kendisi için çırpınan Ali Çavuş’a dönerek şunları söyler Alay Tabibi Yüzbaşı Dimitroyati:

- “Bak Ali Çavuş, öldüğümde gavur mavur deyip başka yere gömmeye kalkarlar. Sakın beni sizden ayırmalarına müsaade etme!”

Çanakkale Utkumuz kutlu olsun!

Atatürk ve şehitlerimizden Allah razı olsun...

Suat Özer

Kaynak:

Kemal Demirel, Anafartalar’ın Beş Günü

Mustafa Kemal ve Çanakkale Zaferi

Atatürk ile ilgili yazıları okumak için tıklayınız.

 

Yorumlar (0)