Uğurcan Küçükağaoğlu Kimdir?

Uğurcan Küçükağaoğlu Kimdir?


“ Hiçbir şey için geç değildir, eğer başlamaya cesaretin varsa…”
Uğurcan Küçükağaoğlu

 

ÖZGEÇMİŞ

  • 1965 yılında Ordu’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Atatürk İlkokulu, Hamdullah Suphi Tanrıöver Orta- okulu ve Ordu Lisesi’nde tamamladı. Üniversite öğrenimini Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden 1987 Şubat döneminde mezun olarak bitirdi.

  • Kısa Dönem olarak Askerlik görevini yaptı.

  • Çalışma hayatına 1987 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinde başladı. Sırasıyla; Ordu, Akçatepe ve Salman Tarım Kredi Kooperatiflerinde, TKK Samsun Bölge Birliği Müdürlüğünde ve TKK Genel Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi, Birim Müdürü ve Uzman unvanları ile çalıştı, Eğitimci olarak görev aldı ve Pazarlama Yönetimi, Müşteri Hizmetleri konularında Eğitimler verdi. Çalıştığı süre içinde kuruma ait iştirak ve işletmelerde Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 31.12.2015 tarihinde 28 yıllık çalışma hayatından emekli oldu.

  • Milli, sosyal ve kültürel birçok Sivil Toplum Kuruluşunda Kurucu Üye ve Yönetici olarak bulundu. Ordu Ülkü Ocakları Başkanlığı, Ordu Türk Ocağı Başkanlığı ve Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Ordu Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ordu Lisesi Mezunları Derneği Kurucu Üyeliği, Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Türk Ocağı ve Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Kooperatifçilik Kurumu ve Ordu Şairler Yazarlar ve Sanatseverler Birliği Kültür Derneği aktif üyesidir.

  • Orta ve Üniversite öğrenim dönemi ve daha sonrasında Türk Müziği ve şiirle hep yakından ilgilendi, birçok sosyal, kültürel ve sanat faaliyetlerinde aktif olarak görev aldı ve Bağlama çalmaktadır.

  • İnsan ve Kişisel Gelişim Yolculukları Konferanslarında söyleşilerde bulundu.

  • Arkadaşları ile birlikte çıkardığı Ordu Boztepe Gazetesinde “İz Bırakanlar” adlı fikri, “Uzman Gözüyle” adlı mesleki yazılarıyla, Ordu Vizyon Gazetesinde “Gönülden Dile” adlı haftalık, Tarımkredi Gazetesinde aylık yazılarıyla köşe yazarlığı yaptı. “Karadeniz Ordulular”, “Karadeniz In” ve “Karınca” dergilerinde makale ve şiirleri yayımlandı. Ordu’lu Şairler ve Yazarlar Antolojisi’nde yer aldı.

  • TBMM Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 25. ve 26. Dönem MHP Ordu Milletvekili A. Adayı oldu.

  • 1998 yılından itibaren Ankara’da yaşamakta olup Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği ile Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Aynı zamanda Ordu Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu’na devam etmektedir.

  • Evli olup Gökçen ile Alperen’in babasıdır.


 

Yorumlar (0)