Hitler ile İlgili Çok İlginç Gerçekler

Hitler ile İlgili Çok İlginç Gerçekler


Tarihteki en acımasız diktatörlerden Adolf Hitler hakkında bilmeyen gerçekler...




1

1-Hitler Eva Brown ile evlendi ve ertesi gün intihar etti.

1-Hitler Eva Brown ile evlendi ve ertesi gün intihar etti. Brown ile evlenmenin imajını zedeleyeceğini düşündüğü için yıllarca reddetti. Buna rağmen ikinci dünya savaşında Almanlar yenilmek üzere iken evlenmeyi kabul etti. Sivil bir tören ile evlendiler. Ertesi gün ikisinin de cesetleri bulundu. Hitler kendini vurmuş, Eva ise siyanür hapı içerek kendini öldürmüştür.



2

Hitler, üvey yeğeni ile tartışmalara yol açan bir ilişki yaşamıştır.

Hitler, üvey yeğeni ile tartışmalara yol açan bir ilişki yaşamıştır.

Geli Raubal tıp okuluna giderken, Hitler'in Münih'teki apartmanında kalmıştır. Daha sonralari Hitler üvey yeğenini aşırı sahiplenmiş ve hükmetmeye calışmıştır. Hatta Hitler şoföru ile ilişkisi olduğu söylentilerini duyduktan sonra kendisinden izinsiz hiçbir şey yapmasına izin vermemiştir. Nurmberg'deki kısa bir toplantıdan döndüğünde Hitler yeğenini kendi silahıyla intihar etmiş olarak bulmuştur.



3

Hitler ve Kilise

Hitler ve Kilise

Hitler Vatikanın kendi otoritesini tanımasını istedi ve 1933'te Katolik kilisesi ve Reich (Alman devleti) bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre eğer Almanlar dini inançlara sadık kalırlarsa Vatikan tarafından tanınacaktı. Fakat bu anlaşma daha sonra bozuldu ve Naziler anti katolik aktivitelere devam ettiler.



4

Nobel ödülünün Hitler versiyonu

Nobel ödülünün Hitler versiyonu

Nobel ödülünü yasakladıktan sonra Hitler kendi versiyonunu geliştirdi. İsmini de Alman Ulusal Sanat ve Bilim ödülü koydu. Ferdinand Porsche ödul alanlardan biriydi. Volkswagen Beetle ve dünya'nın ilk hybrid arabasını yapmasından ötürü bu ödüle layık görülmüştü.



5

Hitler'in yahudi eserler kolleksiyonu

Hitlerin yahudi eserler kolleksiyonu

Hitler bir dönem “nesli tükenmiş bir ırk” adlı bir müze kurup, sahip olduğu yahudi eserleri burda sergilemeyi düşünmüştür.



6

Hitler'in bıyık tarzı

Hitlerin bıyık tarzı

Hitler'in bıyığı önceleri pala bıyık idi. Kendisine göre pala bıyık gaz maskesinin yüzüne tam oturmasına izin vermediği için bıyığını küçültmüştür. 1.Dünya Savaşı sırasında bıyığını bizim şimdiki bildiğimiz haline getirmiştir. Bunun adı diş fırçası stilidir.



7

Hitler'in bıyığı kendisi için ne ifade ediyordu

Hitlerin bıyığı kendisi için ne ifade ediyordu

Bir takım iddialara göre Hitler burnunu küçük göstersin diye bıyık bırakmıştı.



8

Eyfel Kulesinin asansör kabloları

Eyfel Kulesinin asansör kabloları

1940'ta Paris, Almanların kontrölüne geçtiğinde Fransızlar, Eyfel Kulesinin asansör kablolarını kestiler. Hitler, Eyfel Kulesinin tepesine merdivenleri kullanarak çıkmak zorunda kalsın diye kasıtlı olarak yapılmıştı. Fakat Hitler, 1000 tane basamak çıkmamak için Eyfel Kulesi ziyaretinden vazgeçmiştir.



9

Hitler ve kozmetik endüstrisi

Hitler ve kozmetik endüstrisi

Hitler en başta savaş ekonomisine ağırlık vermek için kozmetik endüstrisini tamamen kapatmak istiyordu fakat Eva Brown'u hayal kırıklığına uğratmamak için daha kademeli olarak kapatmayı tercih etmiştir.



10

Amerikan yerlilerinin soykırımı

Amerikan yerlilerinin soykırımı

Hitler pek çok kere Amerikalı'ların yerli soykırımında gösterdikleri “verimli çalışmalarını” övmüştür.



11

Hitler ve sanat

Hitler ve sanat

Hitler'in sanata karşı fazlasıyla eğilimi vardı. 1900'ler de Viyana'ya ilk taşındığında sanat alanında bir kariyer planlıyordu. Fakat başvurduğu Viyana Sanat Akademisi, Hitler'i resim yapmaya yetenekli bulmadığı için reddetti.



12

Hitler'in aile ortamı

Hitlerin aile ortamı

Hitler otoriter bir aile ortamında büyüdü. Babası (Avusturyalı bir gümrük memuru), asabiyeti ve sertliği ile tanınıyordu. Hitlerin'de babasının bu kişisel özelliklerini taşıdığı gözlemlenmiştir.



13

Hitler'in, Almanların 1.Dünya Savaşı sonunda teslim olmasından dolayı duyduğu rahatsızlık

Hitlerin, Almanların 1.Dünya Savaşı sonunda teslim olmasından dolayı duyduğu rahatsızlık

Hitler, 1.Dünya Savaşı sırasında uğradığı bir gaz saldırısından iyileşmeye çalışırken, savaşın sona erdiğini bildiren bir ateşkes duyurusu aldı. Hitler'in kızgınlığına ve Almanlarin kendi liderleri tarafından ihanete uğradığına inanmasına sebep olan da büyük ölçüde bu ateşkes duyurusudur.



14

İntihar etmeyi reddeden general

İntihar etmeyi reddeden general

Almanların, Stalingrad savaşını kaybetmeleri bariz olduğunda Hitler, ordusunun liderinin intihar etmesini bekledi fakat general “bu sıradışı yaratık için kendimi vurmaya hiç niyetim yok” dedi ve 1943'te teslim oldu.



15

İlaç bağımlısı

İlaç bağımlısı

Evet belki de çoğunuzun tahmin ettiği üzere Hitler ilaç bağımlısıydı ama bu konuyu daha ilginç yapan asıl gerçek ise Hitlerin sigara veya alkol tüketmediği ve bunlara karşı olmasıydı hatta Alman halkının sigara tüketimini azaltmak için ilk yeşilaycı örgütlenmeyi kurduğu söylenmektedir.



16

Çikolata hastası

Çikolata hastası

Çikolata delisiymiş ve günlük 1 kilograma yakın tatlı tüketirmiş . Her yemekten sonra olmazsa olmazı olduğu gibi dirençli olmadığı nadir şeylerden biri tatlılarmış



17

Neden futbolu sevmiyordu?

Neden futbolu sevmiyordu?

Hitler daha sonraları futbolu sevmemeye başladı çünkü, ne kadar hile, şike yapmaya çalışsa da Alman olmayanlara karşı Alman galibiyetini garanti etmenin bir yolu yoktu.



18

Hitler'in orjinal tam ismi

Hitlerin orjinal tam ismi

Hitler'in babası 1877'de oğlunun ismini değiştirdi. Değiştirmeseydi insanların Hitler'in tam ismini söylemesi ve hatırlaması zor olacaktı çünkü gerçek ismi Adolf Schicklgruber idi.



19

Hitler'in “Fahri Aryanları”

Hitlerin “Fahri Aryanları”

Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve aynı zamanda kişisel şoförü, yahudi kökenli olduğu bulunmuş ve bu sebeple Hitler'in partisinden ileri gelenler bu kişinin SS'den atılmasını talep etmişlerdir. Fakat Hitler, bu kişi ve hatta erkek kardeşlerini fahri aryanlar diye tanımlayarak onlara imtiyaz tanımıştır.



20

Hitler'in asil yahudisi

Hitlerin asil yahudisi

Hitler'in minnetarlığını kendine has bir biçimde gösterme şekli vardı. Ailesi bir doktorun yüksek ücretini ödeyecek imkanlara sahip değildi. Ne kadar şanslıydı ki Avusturyalı yahudi doktor hiçbir zaman Hitler'in ailesinden ücret istememişti. Hitler başa geçtiğinde bu doktor Nazi liderinin sonsuz minnettarlığından faydalandı ve asla Nazi kamplarına gitmedi. Devlet tarafından dokunulmazlık aldı ve “asil yahudi” ismi ile tanındı.



21

Hitler'i sorguya çeken avukat

Hitleri sorguya çeken avukat

Politik kariyerinin başlarında Hitler, Hans Litten adında bir yahudi avukat tarafından tanık kürsüsüne çağrıldı ve üç saat boyunca sorguya çekildi. Nazi rejimi sırasında bu yahudi avukat tutuklandı ve 5 sene boyunca işkenceye maruz kaldı. En sonunda intihar etti.



22

Hitler ve Disney

Hitler ve Disney

Hitler Disney'i çok seviyordu, hatta pamuk prensesi dünyanın en güzel filmlerinden biri olarak görüyordu. Hatta ve hatta Hitlere atfedilmiş Bashful, Doc ve Pinokyo çizimleri de bulunmuştur.



23

Hitler'in mezarı

Hitlerin mezarı

Hitler'in cesedi yakılıp, külleri rüzgara savrulmadan önce 4 defa toprağa verilmistir.



24

Mercedes Benz araba kredisi

Mercedes Benz araba kredisi

Hitler hapiste iken yaşadığı yerdeki Mercedes Benz galerisine, araba kredisi için başvuru formu doldurmuş, yıllar sonra bu başvuru formu bir bit pazarında bulunmuştur.



25

Başarılı bir olimpiyatcıya Hitler'in hediyesi

Başarılı bir olimpiyatcıya Hitlerin hediyesi

Başarılı bir olimpiyatcı olan Amerikalı Jesse Owens, 1936 olimpiyatlarında gösterdiği başarıdan dolayı Hitler'in kendisine hediye vermesine çok şaşırdı çünkü dönemin A.B.D Cumhurbaşkanı Roosevelt başarısını tebrik etmek için bir telegram bile göndermemişti.



26

Yaralı bir piyade olarak Hitler

Yaralı bir piyade olarak Hitler

1.Dünya savaşı sırasında yaralanan Hitler, İngiliz bir askerin sempatisini ve merhametini kazanmıştır.



27

Hugo Jaeger Hitler'in kişisel fotoğrafçısı idi.

Hugo Jaeger Hitlerin kişisel fotoğrafçısı idi.

Bütün yaşadıkları içerisinde Jaeger, Hitler'e sadık kaldı, Hitler'e olan bağlılığı yüzünden mahkemede yargılanmamak için fotoğrafçı nazi liderinin fotoğraflarını saklamaya karar verdi. Yine de 1955'de Life dergisine oldukça yüklü bir ücret karşılığında bu fotoğrafları sattı.


Yorumlar (0)