Mısırlıların 5000 Yıl Önce Amerika’ya Gittiklerinin Kanıtı Bulundu

Mısırlıların 5000 Yıl Önce Amerika’ya Gittiklerinin Kanıtı Bulundu

Yazan: İsa Ekici

Amerika kıtasını ilk keşfeden kişinin Kristof Kolomb olduğu düşünülmektedir. Ancak bilim insanları Amerika’ya çok daha önce gitmiş olan bir uygarlık bulunduğuna dair ortaya koydukları hipotezle ilgili araştırmalar yürüttüler. Uzun zamandan beri Antik Mısırlıların Amerika’ya gitmiş olabileceği düşünülüyordu. Son bulunan kanıtlar bunu doğrular niteliğe sahip. Mısır’da araştırma yürüten uzmanlar, Mısırlı mumyalarda kokaın ve tütün kalıntıları buldular. O dönemlerde dünya üzerinde bu iki madde sadece Amerika kıtasında bulunuyordu. Bu kanıtlar sebebiyle uzmanlar Mısırlıların Amerika kıtasına gitmiş olduğunu düşünüyor. Dr. Svetla Balabanova, Mısırlı mumyaları üzerinde gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını görünce çok şaşırdı. Alman tıp uzmanı Mısırlı mumyalar üzerinde uyuşturucu kullanımının izlerini aramak üzere yetkilendirildi. Bulduğu şey ise adeta dünya tarihini yerinden sarsacak bir niteliğe sahip. Eski Mısırlı mumyaları analiz eden uzmanlar, binlerce yıldan beri korunan bu cesetlerde yüksek düzeyde kokaın, nikotin ve tetrahidrokanabinol bulunduğunu keşfettiler. Bilimsel titizlikle Dr.Balabanova, testleri birkaç kez tekrarladı ve bağımsız test için diğer laboratuvarlara örnek gönderdi.

Tüm ardışık analizler ilk sonuçları doğruladı. Eski Mısırlı mumyalar yüksek düzeyde cocain , nikotin ve tetrahidrokanabinol içeriyordu. İlk araştırmayı yürüten bilim insanları mumyalardan elde ettikleri kanıtlara şüpheyle yaklaştılar. Mumyaların sahte olabileceğini düşünerek işe başladılar. Birçok inceleme ve araştırma yapılmaya devam etti. Sonra ilk gruptan bağımsız bir İngiliz bilim grubu, İngiliz müzesinde bulunan Mısır mumyalarında kokaın ve nikotin izlerine rastladı.

Kokaınin Amerika’dan gelmemiş olabileceği, bir ihtimal Afrika’da yetişmiş olabileceği düşünülerek bu konuda araştırmalar yürütüldü. Neticede Afrika, Asya ve Avrupa’da Amerika’nın keşfinden önce bu maddelerin yetiştirilmiş olduğuna dair hiçbir kanıt bulunamadı. Kokaın ve tütün sadece Amerika’da yetiştiriliyor ve ancak Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfinden sonra diğer kıtalara yayılıyordu. Bilim insanları konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu iddia kesin olarak kanıtlanırsa dünya tarihi tamamıyla değişmiş olacak.

Yorumlar (0)