Genç Kalemler Derneği'nden 500 ağaçlık 'Genç Kalemler 12 Mart Korusu'

Genç Kalemler Derneği olarak 500 ağaçlık 'Genç Kalemler 12 Mart Korusu' oluşturuyoruz

Haydi, siz de katılın!

“UMUTLARI YEŞERTMEDE BİZ DE VARIZ”

Ağaç, geçmişten günümüze insanların gözünde farklı anlamlara sahip olmuş, her zaman değer görmüştür. Türkler için de yaşamın kendisinin ve sürekliliğinin simgesi olmuştur.

Bilim insanları varlığımızı tehdit eden en önemli sorunlardan biri olan iklim değişikliğini en aza indirmenin erken dönemde mümkün olduğunu, zaman geçtikçe bunun oldukça zorlaşacağını söylüyor. İçinde yaşadığımız coğrafyanın birer üyesi olan bizlere de iklim değişikliğinin önlenmesinde çeşitli görevler düşüyor. Bizlerin şu an bu mücadelede sağlayabileceğimiz katkılardan biri ağaç dikmek, ağaçlandırma çalışmalarına destek olmaktır.

Genç Kalemler Derneği olarak dilimiz, kültürümüz ve tarihimizle ilgili çalışmalarımızın yanı sıra her zaman sosyal sorumluluk projelerine de önem vermekte ve sizlerle birlikte farklı çalışmalara imza atmaktayız. İçinde bulunduğumuz salgın (pandemi) süreci ve geleceğe yönelik olumsuz öngörüler, biz Genç Kalemler Derneğini de iklim değişikliği ile mücadele konusunda bir adım atmaya yönlendirmiştir.

“UMUTLARI YEŞERTMEDE BİZ DE VARIZ” diyerek derneğimiz adına, sizlerin destek ve katkılarıyla önemli bir adım atıp, 500 ağaçlık bir koru oluşturmak istiyoruz. Korumuz sayesinde hem Anadolumuz biraz daha rahat nefes alacak hem de iklim değişikliği ile mücadelede üzerimize düşen görevlerden birini yerine getirmiş olacağız. Bu adımı hem çevre ve iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak hem de ileride yapılabilecek çalışmalara örnek olmak amacıyla hep birlikte atacağız.

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı ve derneğimizin kuruluşunun 14. yıl dönümü anısına oluşturacağımız “Genç Kalemler 12 Mart Korusu” için fidan bağışı toplama süreci 12 Mart 2021’de sona erecektir. Bu sürecin sonunda salgının sona ermesi ve fidanlarımızı birlikte dikebilmek dileğiyle...

Not:

Bir ağaç bedeli 10 TL’dir. Koru oluşturabilmek için en az 500 ağaç dikilmesi gerekmektedir.

Ağaç dikimini yapacak kurum: Ege Orman Vakfı

Kampanya bitiş tarihi: 12/03/2021

Ağaç türü ve bedeli kampanya sürecinde değişiklik gösterebilir.

Bağışlarınız için Genç Kalemler Derneği Ziraat Bankası hesabı

IBAN TR 9400 0100 1262 5345 0355 5001

Yorumlar (0)