SAKARYA'DA TÜRKÇE DUYARLILIĞI
Dil, özellikle de Türkçe duyarlılığı tüm yurtta gençler arasında giderek yayılıyor. Bunun son örneğini Sakarya'da özel bir okulun 9.sınıf öğrencileri, 26 Eylül Dil Bayramı nedeniyle Adapazarı Uray (belediye) Başkanı Süleyman Dişli'ye sundukları tasarıları ile gösterdiler.

Öğrenciler, Dil Bayramı nedeniyle kentin ortayındaki (merkez) kepitleri (mağaza,dükkan) gezerek adı Türkçe olanlara "Teşekkür Belgesi" verdiler.

Ayrıca, öğrencilerin bu yürüyüşte ellerinde "Türk demek Türkçe demektir", "Türkçe düşün, konuş, yaz", "Dilimiz kimliğimiz, Türkçemize sahip çıkalım", "Vatanına sahip çıktığın gibi diline sahip çık", "Bir ülkenin dilini yok etmek, o ülkenin adını tarihten silmek demektir", "Türkçeni kaybetme", "Dilini yaşat ki vatan sağ olsun" biçiminde yazılar taşımaları yurttaşlarca övgüyle karşılandı.

Etkinlik konusunda açıklama yapan Yazın (edebiyat) Öğretmeni Şengül Çelik'de "Dil Bayramı kapsamında Türkçe ad kullanımına dikkati çekmeyi amaçladıklarını" söyledi.

Biz de, öğrenci kardeşlerimiz ile onlara yardımcı olan yöneticilerimizi, göstermiş oldukları bu güzel düşüncelerinden ötürü kutluyoruz. Var olsunlar.




Yorumlar (0)