Hocalı Katliamı Nedir?

25 Şubat 1992 gecesi Hocalı kentinde Ermeniler Azerbaycan Türk'üne soykırım uyguladılar.

Dağlık Karabağ bölgesinin merkezi Hankendi ilinde bulunan SSCB'ne ait 366. Motorize Alay'ın desteği ile Hocalı ilçesi Ermeni katiller tarafından işgal edildi. Ermeniler o gece yüzlerce sivili; kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden önlerine gelenleri öldürmüşler, akıl almaz işkenceler uygulamışlardır. Yüzlerce insan öldürülmüştür.

Hocalı Katliamı; Ermeni katiller tarafından insanlığa karşı işlenmiş planlı ve yardımlı cinayetlerden birisidir. Hocalı'da yaşanan vahşetin bilançosu ağırdır. 613 sivil kurşunlanarak ve çeşitli işkencelerle öldürülmüştür. Öldürülenler arasında 106 kadın, 83 çocuk bulunmaktadır. 56 kişinin üzerinde korkunç işkence izleri bulunmuştur. Yüzlerce kişi yaralanmıştır.

Bir Ermeni Gazeteci olan Daud Kheyriyan olayları anlattığı "Haçın Hatırı İçin" kitabında Hocalı katliamını şöyle anlatıyor: "Gafion denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, 2 Mart günü Hocalı'nın bir kilometre batısına 100 Azeri cesedini getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşlarında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hâlâ yaşıyordu. O sırada Tiranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öbür cesetlerin üzerine fırlattı. Sonra bütün cesetleri yaktılar. O sırada yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim…"

Bu korkunç katliama tanıklık eden bir gazetecinin aktardığı bilgiler ise daha vahim; "Dağlık Karabağ'ın Hocalı kentinin düşüşünü bir gün boyunca yaşadım. Görüntülerle belgeledim ve video çekimleriyle bir günde 1300 Azerbaycan Türkünün Ermeni çetecilerle öldürülüşünü bütün dünyaya duyurdum. Hocalı katliamı anlatılmaz bir vahşetti...

Ermeni bıçaklarından, kurşunlarından kurtulmayı başaranlar; kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar karlı dağlarda tipi altında Agdam'a gelmeyi başardıklarında çoğunun ayakları donmuştu. İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri jiletlerle doğranmış, genç kadınların göğüsleri peynir gibi kesilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülmüştü. Hocalı ile Agdam arasındaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler dizilmişti…"

Bütün dünya, BM ve Batı Ermenilerin bu katliam ve işgaline seyirci kalmışlar, hiçbir tepki göstermemişlerdir.

Ermeniler Nahcıvan'a da saldırmışlar, Kelbecer'e saldırmaları üzerine Türkiye'nin Kars Antlaşmasına dayanarak bölgeye müdahale edeceğini söylemesi üzerine milletlerarası camia ancak harekete geçebilmiştir!

Ermeniler Azerbaycan'ın %20'sini işgal etmişlerdir. Halen 1 milyon Azerbaycan Türk'ü  sürgünde çok zor şartlarda yaşamaktadırlar. Türklerin çilesi, ızdırabı dinmemiştir. Sürgünde yaşayanlar yerlerine dönememişlerdir. Bir millet kendi vatan topraklarında sürgün yaşamaktadır.

BM 822 sayılı kararı ile Ermeni güçlerinin işgal ettiği topraklardan çekilmesini istemiş, ancak bu kararı Ermeniler takmamışlardır. Ermeniler silahla aldığını silahsız bırakmaya niyetli değildir. Azerbaycan zaman zaman topraklarını gerekirse silahla geri alacağını söylemektedir. Türkiye "barış" denilen şey adına Azerbaycan'a gerekli desteği vermeye çekinmektedir.

O günkü Ermeni katillerin arasında bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da bulunmaktaydı. Bu kanlı vahşetin Ermeni katiller tarafından insanlığın gözü önünde yapılması hafızalardan çıkmış değildir. Fırsatını buldukları anda yeniden aynı kanlı senaryoları uygulamaktan geri kalmayacaklardır.

ERMENİ YALAKALIĞI YAPANLARA ŞUNU İZLETİR MİSİNİZ LÜTFEN?

http://turkcenindirilisi.com/ermeni-yalakaligi-yapanlar-bu-izletiyi-iyi-izlesin/

#HocalıKatliamı
#HocalıBizimdir

Yorumlar (0)