Türkçüler Avrupa'nın göbeğindeki ülkede iktidara oynuyor :)

Türkçüler Avrupa'nın göbeğindeki ülkede iktidara oynuyor



"Yanlışa cesurca karşı gelen ve Allah'tan başka hiç kimseden korkmayan Attila'nın torunlarıyız."


"Yanlışa cesurca karşı gelen ve Allah'tan başka hiç kimseden korkmayan Attila'nın torunlarıyız." Macar milliyetçiliğini savunan Jobbik partisi lideri tarafından bundan dört yıl önce Türkiye'de ve Türkçe olarak söylenen bu cümleler Macaristan'da son dönemlerin en büyük seçim kampanyası malzemesi oldu.

Jobbik partisi, 2018 yılının Nisan ayında gerçekleşecek olan genel seçimlerde kamuoyu yoklamalarına göre sandıktan ikinci parti olarak çıkacak ve ana muhalefet partisi konumuna yükselecek.



Bu da Jobbik'in iktidardaki Fidesz'in en büyük rakibi haline geldiğini gösteriyor ve işte bu nedenle de hükümete yakın medya, seçim kampanyasının ilk maddesine Jobbik ile ilgili iddiaları oturtuyor.

BBC Türkçe’den Tarık Demirkan’ın haberine göre; hükümete yakın görsel ve yazılı medya son zamanlarda şu iddiayla yankılanıyor:

"Jobbik lideri Gabor Vona, aslında Müslümanlığa geçti. Allah'a inanır oldu. Müslüman dünyanın daha iyi bir geleceğe sahip olduğunu düşünüyor ve Macaristan'ın yüzünü Batı'dan Doğu'ya çevirip Türkiye ile stratejik ortaklık kurmasını öneriyor."

Türk dünyasını kucaklayan, bütünleştiren güzel günlere...

Yorumlar (0)