Rusya: ABD’nin yaptırımlarına karşılık vereceğiz

Dünya Güncel 

Rusya: ABD’nin yaptırımlarına 

Rusya’dan yapılan açıklamada, Washington’ın Moskova’ya yönelik son yaptırımlarına benzer şekilde karşılık verileceği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Washington’ın Moskova’ya yönelik son yaptırımlarına, benzer şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, resmi görüşmeler için gittiği Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da açıklamada bulundu.

Kendisine yöneltilen, “Moskova Washington’ın yeni yaptırımlarına karşı yeni yaptırımlar hazırlıyor mu ve bu yaptırımlar ABD’ye Rus roket motorlarının sevkiyatının durdurulmasını da kapsıyor mu?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Zaharova şunları ifade etti:

“Bugünlerde karşı yaptırımlar üzerinde çalışıyoruz. Ne yazık ki ilişkileri nasıl daha iyiye götüreceğimizi ve çıkmazdan çıkaracağımızı düşünmek yerine yine aynı şekilde karşılık vermek durumunda bırakıldık. Bunu daha önce de açık şekilde söyledik.”

ABD’nin son zamanlarda Çin, İran ve hatta AB’deki müttefikine karşı sert bir yaptırım politikası uyguladığını belirten Zaharova “Mesele Rusya değil, mesele ABD’nin daha fazla gelişmek için kaynaklarını kaybettiğini fark etmesi. Bu kaynaklar, krizlerden çıkmalarını sağlıyordu. Ama artık bunlara sahip değiller ve yenileri gerekli. Hem siyasi hem finansal anlamda gerçek bir genişlemeye ihtiyaç duyuyorlar, bunu herkes görüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Sputnik

Yorumlar (0)