"Selanik 1920 Destanı" dizisinde Yalçın Mıhçı, Kevin Costner ve Nurgül Yeşilçay görev alacak

"Selanik 1920 Destanı" dizisinde Yalçın Mıhçı, Kevin Costner ve Nurgül Yeşilçay görev alacak

Selanik 1920 Destanı dizisinin oyuncuları kimler?

Atatürk ve İnönü’nün dostlukları yanı sıra aile yaşamlarını da anlatan dizide Nurgül Yeşilçay Zübeyde Hanım için düşünülen isimler arasında. Kanal D’ye verilen fragmanda Atatürk olarak Oscar ödüllü Kevin Costner’ı göreceğiz. Atatürk’ün ileri yaşları için ise "Atatürk'üm" kitabının yazarı, besteci ve Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Genel Başkanı Yalçın Mıhçı düşünüldü. Yavaş yavaş projenin şekillenmesi ile Selanik’te kurulan set yanı sıra Muhteşem Yüzyıl’ın Hadımköy’deki platosu dizi için hazırlanıyor.

https://i.azonceoldu.com/storage/files/images/2018/04/30/yalcin-mihci-CDgm.jpg

Dünya yıldızlarını bir araya getirecek olan Selanik 1920 Destanı dizisinin detayları araştırılıyor. Türk dizilerine yeni bir soluk getirecek olan dizide oldukça ünlü isimler yer alıyor. Selanik 1920 Destanı dizisi hakkında ulaşan son bilgilere göre diziye Kevin Costner ve George Clooney de dahil oldu.

Selanik 1920 Destanı dizisinin konusu nedir?

Selanik 1920 Destanı dizisi Türkiye’nin kuruluşuna kadar olan dönemde Atatürk ve İnönü’nün gerçek hikayelerine paralel olarak senaryolaştırılan büyük ses getirecek bir dizi. 500 yıl Osmanlı toprağı olan Selanik’in Yunanlıların arkalarına aldıkları İngiliz ve Fransız ordusu ile tek damla kan dökülmeden nasıl el değiştirdiğinin öyküsünün geniş yer verileceği dizi Kanal D için lokomotif dizi olacaktır. Uluslararası platformda da söz sahibi olan Turgay Meydan ve Kıvanç Said Bilgi’nin yapımcılığında TM Production ve Y Production ortaklığında ekranlarda yerini alacak. Selanik 1920 Destanı dizisi büyük bir gizlilik ve titizlikle çekiliyor. Tarihi olduğu gibi yansıtabilmek için büyük tarihi araştırmalar ile “Bir Destanı” anlatmaya geliyor.

Selanik 1920 Destanı dizisi ne zaman başlıyor?

Kanal D büyük umutlarla başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin final kararının ardından yeni dizelere yelken açıldı. Selanik 1920 Destanı dizisinin Vatanım Sensin dizinin yerine geleceği söyleniyor. Dizinin ne zaman başlayacağı kesin olmamakla birlikte 2018 Ekim-Kasım aylarında ekranlarda olacağı söyleniyor.

Bilindiği gibi Kevin Costner 2007 yılında ülkemizi ziyaret ettiğinde Atatürk’ün hayatını oynamak isteğini sözlü olarak basına açıklamıştı. Bu projede dünya starı Atatürk’ü canlandırmayı kabul etti. Aslında Selanik’in Yunanlılara nasıl teslim edildiğini, Atatürk ve ailesinin çektiği sıkıntıları, Selanik’ten göçmek zorunda kalan Türk ailelerinin dramını anlatacak olan Selanik 1920 Destanı dünyada oldukça yankı uyandıracağı düşünülüyor. Kast çalışmalarının sürdüğü dizi Sultan Vahdeddin karakterini canlandıracak oyuncu için kolları sıvadı. Vahdettin karakteri için Mustafa Ataş ile anlaşmaya varıldı. İnönü karakteri için kamera karşısında Şahin Duman’ı seyredeceğiz. Atatürk’ün çocukluk arkadaşı da olan İsmet İnönü Paşa için aranan isim Avustralya’dan bulundu. Şahin Duman artık Selanik 1920 Destanı dizisinde İsmet Paşa olarak karşımıza çıkıyor.

George Clooney’in de dizide oynamayı kabul etmesi Selanik 1920 Destanı dizisinin Türk dizi sektörü için kat edilen yolun önünü ciddi olarak açmak olduğunun da resmi kanıtıdır. George Clooney Selanik 1920 Destanı dizisinde İngilizlerin tarihi komutanı Hamilton’u canlandıracak. Hamilton, Kurtuluş Savaşı yıllarını dünyaya Atatürk komutanlığındaki Türk Ordusu için söyledikleri ile bu savaşın nasıl canla-başla kazanıldığını tarihe kendi ağzından aktarmıştır:

“ Kaçarken çizmelerinizin altına keçe bağlayın. Kaçarken ölü Türk askerlerinin üzerine basarsanız, bastığınızı duymasınlar. Yoksa tekrar ayağa kalkarlar. Çünkü onlar ölmez uyurlar!” Atatürk ile olan konuşması ile tarihte daha büyük yankı uyandıran General Nikolaos Trikupis için yapılan çalışmada rolü Erdal Çaylak oynayacak.

https://i.azonceoldu.com/storage/files/images/2018/04/30/kevin-costner-kimdir-ksqX.jpg

Kevin Costner (Mustafa Kemal Atatürk) Kimdir?

Kevin Costner 1955 yılında Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı, William Costner, annesinin adı Sharon Rae’dir. Orta okulu Cabrillo’da tamamlamasından sonra, lise eğitimi için Villa Park’a başlamış ve daha sonra bu okuldan ayrılıp, Ventura Buena isimli okulda lise eğitimini tamamlamıştır. 23 yaşına geldiğinde, California State üniversitesinde öğrenim hayatına devam etti. Burada, Pazarlama ve Finans bölümünden mezun olduktan sonra, oyunculuğa yöneldi. Artık onun hayatı geceleri sahne dersleri, gündüzleri sahne oyunlarından ibaret olmuştu. Sinema dünyasında tanışmadan önce, Kevin’in çok renkli bir dünyası oldu. Otobüs şoförlüğü, kamyon şoförlüğü, kiliselerde şarkı söylemek onun yaptığı mesleklerden sadece bazılarıydı. Sinema da boy göstermede önce sanatçının 52 yaşında bir rock grubunda vokalist olarak yer almıştır. Kevin Costner, ilk evliliğini Cindy Silva ile 23 yaşında gerçekleştirmiştir. Okul arkadaşı olan Cindy ile yaptığı bu evlilik 16 yıl sürmüş ve ikili 1994 yılında boşanmışlardır. Bu evliliğinden, iki kız bir erkek olmak üzere üç çocuk sahibi olmuştur. İkinci defa Bridget Rooney ile birliktelik kuran Kevin, 41 yaşında yaşadığı bu aşktan bir erkek çocuğu sahibi olmuştur. Çiftin birliktelikleri kısa ömürlü olup, aynı yıl içinde son bulmuştur. Aynı yıl süpermodel Elle MacPherson ile bir süre beraberlik kurmuş. 49 yaşına gelen Kevin Costner, Christine Baumgartner ile dünya evine girdi. Çiftin, bugüne kadar üç çocuğu dünyaya gelmiştir. Dört birlikteliğinden, Kevin Costner’in bugüne kadar bilinen 7 çocuğu vardır. Kevin Costner 1954 Abd doğumludur. 2013 yılında Men Of Steal filminde yer almıştır.

https://i.azonceoldu.com/storage/files/images/2018/04/30/yalcin-mihci-CDgm.jpg

Yalçın Mıhçı Kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk’ün ileriki yaşlarını canlandıracaktır.

28 Şubat Merzifon doğumlu olan sanatçımız, biri konservatuar olmak üzere 2 üniversite mezunudur. Henüz üç yaşındayken, icrası son derece güç olan Türk Sanat Müziği eserlerini dinleyenlerin şaşkın ve hayran bakışları önünde hatasız söyleyerek yeteneğini belli etmiştir. İlk konserini 7 yaşında verip, ilk bestesini 12 yaşında ortaya koyan dahi sanatçımızın, söz ve müziklerinin tamamı kendisine ait olan 500' ün üzerinde bestesi mevcuttur. Bu ülkede gerçek sanatçılara değil, magazin dünyasının azsolistlerine değer verilmesine ve müzik piyasasındaki yozlaşmalara kızarak Amerika'ya yerleşmiştir. Amerika'daki kültür elçimiz olan sanatçımız, son 20 yılda Amerika'ya gelen en güzel ses seçilmiş ve Amerikalılara, yarısı Türkçe yarısı İngilizce olarak Türk sanat müziği konserleri vermiş, özellikle caz ve hicaz birleşimi olan eserleriyle Amerikan müzik endüstrisinde haklı bir yer edinmiştir.

WHY adlı şiiri Amerika'da yılın şiiri seçilmiş ve yine Yalçın MIHÇI tarafından bestelenen bu eser Beyaz Saray arşivlerine girmiştir. Yalçın Mıhçı'nın ülkemizde ise piyasaya henüz yeni çıkarttığı "KUMLARA ŞİİRLER YAZDIM" adlı bir albümü mevcuttur... Sanatçımızın kitapevlerinde halen satılmakta olan " Şarkı Böyle Söylenir -kötü ses yoktur, kötü söylemek vardır " isimli bir de kitabı bulunmaktadır.Türk kültürüne verilecek en büyük hizmetin, eşsiz müziğimizi evrenselleştirerek dünyaya tanıtmak olduğuna inanan Yalçın MIHÇI, herkesi Türk kültürüne sahip çıkmaya ve bu büyük mücadelede elinden geleni ortaya koymaya davet ediyor. Yalçın MIHÇI, hastalığı süresince Müzeyyen SENAR'ı hiç yalnız bırakmamış, defalarca Senar'ı ziyaret ederek vefa ve dostluğun en samimi ve içten örneklerini sergilemiştir. Yalçın MIHÇI, Senar için sözlerini yazıp bestelediği ve albümüne aldığı, " Müzeyyen Senar'a Saygı Klibi "olarak da tanınan eserini POPSTAR-ALATURKA yarışmasının finalinde okumuş ve çok büyük hayranlık toplamıştır.

" Çocukluğumdan beri Atatürk'ü, kalben içimde taşıdığıma inanıyorum. Atatürk'ü en güzel Atatürk oynar, ondan sonra da ben canlandırırım. " diyen Yalçın MIHÇI, 29 ekimde sinemalarda gösterime giren Kubilay Filminde Atatürk'ü canlandırmaktadır.

https://i.azonceoldu.com/storage/files/images/2018/04/30/nurgul-uqGM.jpg

Nurgül Yeşilçay (Zübeyde Hanım) Kimdir?

26 Mart 1976'da Afyon'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde Bahar Karadağ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayatta Özcan Deniz'le baş rolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004'te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005'te oğlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi.

Yine 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda ATV'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la başrolü paylaştı. 2006 da Cem Özer'le "Sen Olmasaydın" adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılı Eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı ,yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başladı. Ayten Öztürk adlı türk kızını büyük başarıyla canlandırdığı film 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmaya hak kazandığı ardından "En iyi Senaryo" ödülünü kazandığı açıklandı. 2007'de Ezo Gelin adlı TV dizisinde Ezo Gelin'i canlandırdı. Ortadoğu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer aldı. 2007'da Barış Pirhasan'ın yönetmenliğini yaptığı Adem'in Trenleri filminde Hacer rolnde kusursuz bir performans sergiledi. Bu filmdeki oyunuyla 13.Sadri Alışık Oyuncu ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Ayrıca Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülü’nü iki ayrı filmde, birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri'nin oyuncusu Nurgül Yeşilçay kazandı. 5-20 Nisan 2008 de 27.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Semin Kaplanoğlu£nun juri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jurisinde yer aldı.

Yorumlar (0)