Türkiye ve Turizm, Visit Turkey

Türkiye ve Turizm, Visit Turkey

Türkiye ve Turizm, Visit Turkey

Türkiye, ziyaretçilerini hafızalarında güzel izler bırakacak sonsuz seçeneğe davet ediyor. Avrupa ve Asya’nın buluştuğu eşsiz coğrafyasıyla Türkiye, her bir köşesinde öyle farklı doğal güzelliklere ve birbirinden konforlu tesislere sahip ki gelenleri başka hiçbir yerde bulamayacakları, hayatlarını birbirinden güzel anılarla doldurabilecekleri bir tatille buluşturuyor. Heyecan, eğlence, dinlence ve sakinliğe dair her şey sadece Türkiye’de aynı anda aynı yerde… 2021’de ziyaretçilere Türkiye’de sadece ne deneyimlemek istediklerine karar vermek kalıyor. 

Yaz, Türkiye’de Akdeniz ve Ege’siz olmaz… Bu bölgeler maceradan dinlenmeye, keşiften gastronomiye zengin tatil seçeneğiyle ziyaretçilerin de cazibe merkezi. İngilizler tarafından çok sevilen tatil destinasyonlarından Ege ve Akdeniz’in gözde yerleşimleri Bodrum, Fethiye, Göcek, Marmaris, Antalya boyunca uzanan, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız sevimli köylerine ve sakin koylarına uğrayarak leziz yemekler eşliğinde bir yol tatili gerçekleştirebilirsiniz. Bölgenin bu tatil beldeleri aynı zamanda arkeolojik zenginlikleriyle kültürel doyum arayanları da büyülüyor.

Mavi ve yeşilin buluşma noktası bu yolları kiraladığınız bisikletinizle biraz da spor yaparak kat edebilir ya da bir yat limanından tekne kiralayıp dünyanın en güzel denizinde mavi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Karadan ulaşımı olmayan restoranlara teknenizle bağlanabilir, şimdiye kadar herhangi bir yerde tatmadığınız sakinliğin ve dinliğin keyfini çıkarıp geceleyebilirsiniz. 

Visit Turkey

İngiliz gezginlerin 2019 ve 2020 yılında en çok tercih ettiği tatil destinasyonlarından, tabiatı, havası ve tüm doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan Muğla Fethiye’deki Babadağ’ın zirvesine çıkıp kendinizi yamaç paraşütüyle engin maviliklerin üzerine bırakabilirsiniz. Yaşadığınız bu adrenalin dolu uçuş deneyiminin ardından az önce havadayken kuşbaşı izlediğiniz Ölüdeniz’in benzersiz sularında yüzmenin keyfini çıkarabilir, kumsalında dinlenebilirsiniz. 

Farklı bir deneyim arzu edenler ise Muğla civarındaki Akyaka’nın muhteşem denizi ve rüzgârı eşliğinde kite sörf deneyimi yaşayabilir. Gündüz ve gece Akyaka’daki köy hayatının sakinliğinin tadına varabilirler. Tatili biraz daha macera ve keşifle geçirmek isteyenler ise Antalya’da rafting turlarına katılabilir, çok sayıdaki mağarasında keşfe çıkabilir; şehrin birkaç saat yakınında yer alan, Türkiye’nin neredeyse dalış merkezi konumundaki Kaş’tan batıklara dalış yapabilirler. Antalya aynı zamanda misafirlerine ekstrem bir deneyimin de kapılarını açıyor. Sahip olduğu ortalama su sıcaklığıyla denizi kış aylarında da yüzmeye imkân veren Antalya’nın dağları ise bir kayak merkezi. Bu bölgeyi kışın ziyaret ederseniz sabah kayak yapıp öğleden sonra da kendinizi Antalya’nın güzel sularına bırakabilirsiniz. 

Yaz tatilinde daha fazla dinlenmeyi, bedenlerini ve ruhlarını arındırmayı tercih edenler için de kıyı şeridinde spa, wellness ve sağlıklı beslenme konseptli pek çok otel yer alıyor. Ziyaretçilerin kendilerini dinlemelerine imkân veren bu tesisler hızdan ve gürültüden uzak, konforlu bir tatil vadediyor. Durgun sularda kürek sörfü yaparak ya da aynı board üzerinde, denizin ortasında sadece doğa ile baş başa yoga yapmanın verdiği iç huzuru hissetmek mümkün. 

Yorumlar (0)