FİKRİMİN İNCE GÜLÜ ÖZETİ, FİKRİMİN İNCE GÜLÜ, ADALET AĞAOĞLU, Kitap Özetleri, Türkçe Kitap Özetleri, 100 Temel Eser Kitap Özetleri

FİKRİMİN İNCE GÜLÜ ÖZETİFİKRİMİN İNCE GÜLÜ, ADALET AĞAOĞLU

FİKRİMİN İNCE GÜLÜ ÖZETİ, FİKRİMİN İNCE GÜLÜ, ADALET AĞAOĞLU, Kitap Özetleri, Türkçe Kitap Özetleri, 100 Temel Eser Kitap Özetleri

Diğer kitap özetlerine ulaşmak için tıklayınız.

Kitap Özetleri, Türkçe Kitap Özetleri, Edebiyat Kitap Özetleri, 100 temel eser Kitap Özetleri,

FİKRİMİN İNCE GÜLÜ ÖZETİ - ADALET AĞAOĞLU


Türü: roman

Yazarı: Adalet Ağaoğlu

Kişileri: Bayram, Kezban, Bayram'ın amcası, Remzi, İbrahim, Veli, Solmaz, Ayfer, Nuran Hanım

ÖZET
Romanda Almanya’da işçi olan Bayram’ın en büyük tutkusu olan bal rengi bir Mercedes e sahip olma öyküsü anlatılır. Küçük yaşta annesi ve babası ölen Bayram’ı amcası büyütmüştür. Amcasının maddi olanakları çok da iyi olmamasına rağmen Bayram’ı büyütmesi önemli bir fedakârlıktır.

Bir seçim döneminde köye gelen siyasetçilerde gördüğü Mercedes, Bayram’da bir tutku hâline gelmiştir. O da bir Mercedes’e sahip olabilirse aynı itibarı görecektir. Bunun için Almanya’ya gitmeye karar verir. Arkadaşının kâğıtlarını çalarak gittiği Almanya’da da bütün planları hayalindeki bal rengi Mercedes’e sahip olmaktır. Bunun için Almanya’daki komşularını da kırmaktan çekinmez. Mercedes’e sahip olmaya o kadar yoğunlaşmıştır ki kendisini türlü fedakârlıklarla büyütmüş olan amcasını da eski sevgilisini de arayıp sormaz. Sonunda Bayram, hayalini kurduğu arabaya sahip olur. Memleketi Ballıhisar’a gelir. Gelir gelmesine ancak hiç de beklediği itibarı görmez. Kendisini sessizce bekleyeceğini düşündüğü sevgilisi başkasıyla evlenmiş, amcası da ölmüştür. Bayram böylece gösterişli bir arabaya sahip olmanın her şey demek olmadığını anlamıştır ama artık çok geçtir.
Yazarın ikinci romanı olan yapıt, ismini, roman kahramanı Bayram’a sevgilisi Kezban’ın hediye ettiği plakta yer alan “Fikrimin İnce Gülü” adlı şarkıdan alır. Cehalet, ihanet, zenginlik tutkusu, yalnızlık, ezilmişlik, sevgi temaları işlenir. Roman tutkuyla bağlandığımız hiçbir nesnenin insan sevgisinin yerini tutamayacağı mesajını da verir.

Yorumlar (0)