Önerdiğimiz betikler: İlk Rus Yıllıklarına Göre Türkler-Muallâ Uydu Yücel

İlk Rus Yıllıklarına Göre Türkler-Muallâ Uydu Yücel

TDH olarak kesinlikle okumanızı öneriyoruz: İlk Rus Yıllıklarına Göre Türkler-Muallâ Uydu Yücel

İlk Rus yıllıkları verdikleri bilgiler açısından ana kaynak değeri taşıdıkları için son derece önemli bir değere sahiptirler. Yıllıklarda geçen Türk kavimlerinden Hazar, Peçenek, Berendey (Berendi), Kara Kalpak, Kuman ve Bulgarlar''a âit bilgilerin hepsini her birine kendi kavim adlarına göre ayrı ayrı fasıllar açarak aktarılmıştır.

Özet: İlk Rus Yıllıkları, İslâm öncesi dönemde Karadeniz''in kuzeyindeki bozkırlarda gerek devlet olarak gerekse kavimler halinde yaşayan Hazar, Peçenek, Uz ve Kuman Kıpçakların tarihi için bulunmaz hazinelerdir. Ana kaynak değeri taşıyan bu yıllıklar, Hz. Nuh'un Tufan'dan sonra dünyayı üç oğlu arasında paylaştırmasıyla başlamakta ve Kiev Rusyası'nın kuruluşuna ait ilk bilgilerle devam etmektedir.

Yazar, ana kaynak olarak değerlendirilmelerine ve bu devir Türk tarihi açısından önemli olarak görülmesine rağmen günümüze kadar yeterince değerlendirilmeyen, karmaşık dil yapısına sahip olan bu yıllıkları bu çalışma vesilesiyle bilim dünyasına kazandırmıştır. (Tanıtım Bülteninden)

Boyut Normal Boy
Cilt Durumu Ciltsiz
Sayfa Sayısı 554
Yayın Tarihi 2007
Yazar Muallâ Uydu Yücel

İkinci baskı çıktı...

Yayınevi'nin sitesinden satın alınabilir:

www.dogukutuphanesi.com

Yorumlar (1)
Arzu Kayacık 3 yıl önce
TDH, BUNLARI BULAMIYORUZ. NİYE SİTENİZDE SATIŞI YOK?