Avro nasıl yazılır? Euro nasıl yazılır? Öyro nasıl yazılır?

Avro nasıl yazılır? Euro nasıl yazılır? Öyro nasıl yazılır?

Soru: Para birimleri nasıl yazılır, Lira nasıl yazılır, dolar nasıl yazılır? Avro nasıl yazılır? Euro nasıl yazılır? Öyro nasıl yazılır?

Bu soru sıkça sorulan sorular arasındadır: "Para birimleri nasıl yazılır, lira nasıl yazılır, dolar nasıl yazılır, avro nasıl yazılır ?" Hemen yanıtlayalım...

PARA BİRİMLERİ NASIL YAZILIR? TDK AÇIKLAMASI

Yanıt:
Kurallar gereği para birimleri küçük harfle başlayarak yazılır. Para birimlerinin büyük harflerle başlayarak yazılması yanlış olur çünkü para isimleri TDK tarafından özel isim olarak kabul edilse de istisna olarak küçük harflerle başlayarak yazılması benimsenmiştir. Bu nedenle avro küçük harflerle başlayarak yazılır. Dolar ve lira da küçük harflerle başlayarak yazılır. Bu arada uzun süre tartışılan avro nasıl yazılır sorusu TDK tarafından avro olarak kabul edildi bu nedenle euro, öyro vb. yazımlar yanlıştır.

Örnekler:

  • Bana 200 avro getirdi.
  • 100 lira ver.
  • 20 dolar al.
  • 50 frank bozdurdum.

TDK KURALI: Para birimleri büyük harfle başlamaz: avro, euro, öyro dinar, dolar, lira, kuruş, liret vb. küçük harflerle başlayarak yazılır.

Türk lirası nasıl yazılır? TL nasıl yazılır?

“Türk lirası”nın kısaltması olarak “TL” kullanılmaktadır. “TL” kısaltması ayrı ve sağda (sonda) yazılır. Örneğin rakamla “100 TL”, harfle “yüz TL”. Türk lirası yazarken Türk büyük harfle başlayarak yazılır, lira küçük harflerle başlayarak yazılır. TL bir kısaltma olduğu için büyük harfle yazılır: TL

Nasıl yazılır sözlüğümüzde 150.000 dolayında sözcüğün doğru yazılışını bulabilirsiniz.

Nasıl yazılır sözlüğü'nü incele.

Yorumlar (0)