Bilgisayarda ters soru işareti nasıl yapılır? Ters soru işareti ne demektir?

Bilgisayarda ters soru işareti ¿ nasıl yapılır?

Bilgisayarda ters soru işareti ¿ nasıl yapılır?

Bununla ilgili olarak kolay iki ipucu vereceğim. Bunlardan ilki ¿ işaretini kopyalayarak yapıştırmaktır. İkinci yöntem ise Alt tuşu +168 tuş kombinasyonlarına beraber basarak ters soru işaretini çıkartabilirsiniz. (Ya da Ascii Kod ile karakter eşlemi ile inceleyebilirsiniz.)

Bildiğiniz gibi ters soru işareti (¿) klavyede mevcut olmayan bir karakterdir.

Windows işletim sisteminde bu karakteri yazmak isterseniz "Alt tuşu +168" tuş kombinasyonu kullanabilirsiniz. Başka bir deyişle klavyede bir parmağınızla "Alt" tuşu basılı tuş takımından 1 6 8 rakamlarını tuşlamalısınız.

Bir başka yol da Windows işletim sisteminin kullanıcılarına sunmuş olduğu "Karakter Eşleme" yazılımıdır. İçerik tipinin sizlere sunduğu öbür pek çok karakterleri de bu yoldan inceleyebilirsiniz. Karakter Eşleme bölümüne girebilmek için şu yolu izleyiniz, Donatılar > Sistem Araçları listesi > Karakter Eşleme" yöntemini takip edin.

Ters soru işareti (¿) nedir, Ters soru işareti nasıl yapılır, Bilgisayarda ters soru işareti (¿) nasıl yapılır?

Ters soru işareti (¿) çok nadir kullanılan bir işaret olup cümlenin sonuna değil başına konur.

Ters soru işareti (¿), dünyada konuşulan diller arasında yalnızca İspanyolcada bulunan bir noktalama işaretidir. Soru cümlesinin başına ters soru işareti konur, cümlenin sonuna ise normal soru işareti eklenir. Soru bildiren özel kelimeler olmadığı için yazıda soru olduğunu vurgulamak için kullanılır.

Ters Soru İşareti Örnekleri

  • ¿ Ne zaman eve geleceksin?
  • ¿ Yorgun musun?

gibi örnek kullanımlar verilebilir.

Matematikte ters soru işaretinin anlamı, verilen değer + ya da - işaretli ise bunun ters işaretlisi alınacaktır demektir.

Saygılarımızla.

Yorumlar (0)