Birkaç nasıl yazılır? Birçok nasıl yazılır?
Bu yazımızda "Birkaç nasıl yazılır? Birçok nasıl yazılır?" sorularını yanıtlayacağız. Birkaç nasıl yazılır? Birçok nasıl yazılır? sorularının yanıtı şöyledir:

Birkaç nasıl yazılır?
Bu yazımızda "Birkaç nasıl yazılır? Birçok nasıl yazılır?" sorularını yanıtlayacağız. Birkaç nasıl yazılır? Birçok nasıl yazılır?
(TDH YAZIM KILAVUZU-NASIL YAZILIR SÖZLÜĞÜ)
- Soru: birkaç nasıl yazılır?
> Bu sözcüğün doğru yazlışı şöyledir: birkaç
Birkaç sözcüğü yazımı karıştırılan sözcükler arasındadır. Birkaç sözcüğü bitişik yazılır, ayrı yazılması TDK'ye göre yanlıştır. TDK açıklaması şöyledir:
- Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.
>> Bunun dışındaki yazımlar yanlıştır. Sözlükte yeni aramalar yapabilirsiniz.
Birçok nasıl yazılır?
(TDH YAZIM KILAVUZU-NASIL YAZILIR SÖZLÜĞÜ)
- Konu: birçok nasıl yazılır? TDK
> Bu sözcüğün doğru yazlışı şöyledir: birçok
>> Bunun dışındaki yazımlar yanlıştır. Sözlükte yeni aramalar yapabilirsiniz.
Yararlı olması dileğiyle...
Ayrıntılı TDK kuralı
Dilimizde her iki ögesi de asıl anlamını koruduğu hâlde yaygın bir biçimde gelenekleşmiş olarak bitişik yazılan kelimeler de vardır:
a. Baş sözüyle oluşturulan sıfat tamlamaları: başağırlık, başbakan, başbayan, başçavuş, başeser, başfiyat, başhekim, başhemşire, başkahraman, başkent, başkomutan, başköşe, başmüfettiş, başöğretmen, başparmak, başpehlivan, başrol, başsavcı, başyazar vb.
b. Bir topluluğun yöneticisi anlamındaki başı sözüyle oluşturulan belirtisiz isim tamlamaları: aşçıbaşı, binbaşı, çarkçıbaşı, çeribaşı, elebaşı, mehterbaşı, onbaşı, ustabaşı, yüzbaşı vb.
c. Ağa, baba, bey, efendi, hanım, nine vb. sözlerle kurulan birleşik kelimeler: ağababa, ağabey, beyefendi, efendibaba, hanımanne, hanımefendi, hacıağa, kadınnine, paşababa vb.
ç. Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.