Türk lirası nasıl yazılır? TL nasıl yazılır?

Türk lirası nasıl yazılır? TL nasıl yazılır? “Türk lirası”nın kısaltması olarak “TL” kullanılmaktadır. “TL” kısaltması ayrı ve sağda (sonda) yazılır. Örneğin rakamla “100 TL”, harfle “yüz TL”. Türk lirası yazarken Türk büyük harfle başlayarak yazılır, lira küçük harflerle başlayarak yazılır.

Nasıl Yazılır? 17.11.2020, 11:08 15.10.2021, 16:12
Türk lirası nasıl yazılır? TL nasıl yazılır?

Türk lirası nasıl yazılır? TL nasıl yazılır?

“Türk lirası”nın kısaltması olarak “TL” kullanılmaktadır. “TL” kısaltması ayrı ve sağda (sonda) yazılır. Örneğin rakamla “100 TL”, harfle “yüz TL”. Türk lirası yazarken Türk büyük harfle başlayarak yazılır, lira küçük harflerle başlayarak yazılır. Türk lirası için simge olarak ₺ işareti kullanılır. Uluslararası kısaltma olarak ise TRY kullanılır.

Para birimleri nasıl yazılır

Para birimleri nasıl yazılır, lira nasıl yazılır, dolar nasıl yazılır?

Bu soru sıkça sorulan sorular arasındadır: "Para birimleri nasıl yazılır, lira nasıl yazılır, dolar nasıl yazılır?" Hemen yanıtlayalım...

PARA BİRİMLERİ NASIL YAZILIR? TDK AÇIKLAMASI

Para birimlerini nasıl yazmalıyız? “100 Dolar” yazımı doğru mu, yoksa “100 dolar” şeklinde mi yazmalıyız?

Yanıt:
Kurallar gereği para birimleri küçük harfle başlayarak yazılır. Para birimlerinin büyük harflerle başlayarak yazılması yanlış olur çünkü para isimleri TDK tarafından özel isim olarak kabul edilse de istisna olarak küçük harflerle başlayarak yazılması benimsenmiştir.

Örnekler:

  • 100 lira ver.
  • 20 dolar al.
  • 50 frank bozdurdum.

TDK KURALI: Para birimleri büyük harfle başlamaz: avro, dinar, dolar, lira, kuruş, liret vb. küçük harflerle başlayarak yazılır.

Nasıl yazılır sözlüğümüzde 150.000 dolayında sözcüğün doğru yazılışını bulabilirsiniz.

Nasıl yazılır sözlüğü'nü incele.

Yorumlar (0)