Temmuz sözcüğünün kökeni nedir?
Temmuz sözcüğünün kökeni nedir? Temmuz sözcüğünün kökeni Arapça tammūz, Aramice tammūz, Akadca Tammūz, Sümerce Dumu-zi sözcükleridir. Temmuz sözcüğünün kökeni Türkçe/Sümerce olabilir.
Sözcük Kökenleri
07.12.2020, 23:02 05.10.2021, 22:47

Temmuz sözcüğünün kökeni nedir?
Temmuz sözcüğünün kökeni nedir? Temmuz sözcüğünün kökeni Arapça tammūz, Aramice tammūz, Akadca Tammūz, Sümerce Dumu-zi sözcükleridir. Temmuz sözcüğünün kökeni Türkçe/Sümerce olabilir.
Temmuz sözcüğünün kökeni biraz tartışmalıdır çünkü birçok dilde köklerine denk gelinmektedir.
- 1. Arapça tammūz: تمّوز Rumi takvimin beşinci ayı.
- 2. Aramice tammūz: תמוז Arami/Süryani takviminin dördüncü ayı.
- 3. Akadca Tammūz: Bir Babil ve Asur tanrısı.
- 4. Sümerce Dumu-zi: Bir tanrı adı.
Sümerce, sondan eklemeli bir dil olarak ve sözcük denkliği bakımından Türkçeyle en yüksek benzerlik gösteren dil olarak bizce burada öne çıkmaktadır. Sümerce ve Türkçenin uyumu ve birliği üzerine daha çok çalışma yapıldıkça yeni bulgulara ulaşma olasılığı çok yüksektir. Batılı araştırmacılara bırakılamayacak denli önemli ve yaşamsal bir konudur.
15°
parçalı bulutlu
Bilgilendirici çalışmanızı takdir ediyorum öncelikle. Mevcut veriler doğrultusundaki çıkarımlarınızı yadsımamakla birlikte, bu verilerin Eratosten'den çok daha öncelere giden aldatıcılığı üzerinde durmak isterim.
Şöyle ki : Yeryüzü küremsi bir algı oluşturuyor. Ufuk çizgisine doğru oluşan sahte bir yükselti Küre Dünya Modeli'nin bilinçaltı en büyük destekçisi olmuş, ve modeli doğrulayacak sayısız destekle günümüze taşımıştır. Lakin göz yeryüzüne hep yüksekten ve ikizkenar üçgen içerisinden bakar; ve düz bir zemini KÜREMSİ algılar. İKİZKENAR ÜÇGENLEME Teoremi gözlerimizin bu gizemli özelliğini , bir bakıma hastalığını doğrular nitelikte. Gözlerimizin yarattığı bu sahte küremsilik yükseklere çıkıldıkça daha da artıyor. f ( s,g,x) = arctan ( x. s / g ) trigonometrik fonksiyonun s( yükseklik)' ye göre 2. kısmi türevinden elde ettiğim rasyonel fonksiyon ve grafiği bu teoremin matematiksel ispatı.
S: bakış yüksekliği
g: mesafe
Önyargısız, kendi haline bırakılmış deneysel bir çalışmanın matematiksel izahı olan bu teoremi, kanalıma misafir olursanız değerlendirmenizi beklerim. (Atlas YouTube kanalı ) video başlığı ( Düz Dünya Formül Bu f( s, g,x )= arctan (x.s/g) )
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
atlas