Temmuz sözcüğünün kökeni nedir?

Temmuz sözcüğünün kökeni nedir?

Temmuz sözcüğünün kökeni nedir? Temmuz sözcüğünün kökeni Arapça tammūz, Aramice tammūz, Akadca Tammūz, Sümerce Dumu-zi sözcükleridir. Temmuz sözcüğünün kökeni Türkçe/Sümerce olabilir.

Temmuz sözcüğünün kökeni biraz tartışmalıdır çünkü birçok dilde köklerine denk gelinmektedir.

  • 1. Arapça tammūz: تمّوز  Rumi takvimin beşinci ayı.
  • 2. Aramice tammūz: תמוז  Arami/Süryani takviminin dördüncü ayı. 
  • 3. Akadca Tammūz: Bir Babil ve Asur tanrısı.
  • 4. Sümerce Dumu-zi: Bir tanrı adı.

Sümerce, sondan eklemeli bir dil olarak ve sözcük denkliği bakımından Türkçeyle en yüksek benzerlik gösteren dil olarak bizce burada öne çıkmaktadır. Sümerce ve Türkçenin uyumu ve birliği üzerine daha çok çalışma yapıldıkça yeni bulgulara ulaşma olasılığı çok yüksektir. Batılı araştırmacılara bırakılamayacak denli önemli ve yaşamsal bir konudur.

Yorumlar (18)
ece gokmen 2 yıl önce
anlamlari yoooookkkk
Ronahi 3 yıl önce
Harikadı
ههه 2 yıl önce
تتتت
Atlas YouTube kanalı 2 yıl önce
Kıymetli Sinan Beyefendi,
Bilgilendirici çalışmanızı takdir ediyorum öncelikle. Mevcut veriler doğrultusundaki çıkarımlarınızı yadsımamakla birlikte, bu verilerin Eratosten'den çok daha öncelere giden aldatıcılığı üzerinde durmak isterim.
Şöyle ki : Yeryüzü küremsi bir algı oluşturuyor. Ufuk çizgisine doğru oluşan sahte bir yükselti Küre Dünya Modeli'nin bilinçaltı en büyük destekçisi olmuş, ve modeli doğrulayacak sayısız destekle günümüze taşımıştır. Lakin göz yeryüzüne hep yüksekten ve ikizkenar üçgen içerisinden bakar; ve düz bir zemini KÜREMSİ algılar. İKİZKENAR ÜÇGENLEME Teoremi gözlerimizin bu gizemli özelliğini , bir bakıma hastalığını doğrular nitelikte. Gözlerimizin yarattığı bu sahte küremsilik yükseklere çıkıldıkça daha da artıyor. f ( s,g,x) = arctan ( x. s / g ) trigonometrik fonksiyonun s( yükseklik)' ye göre 2. kısmi türevinden elde ettiğim rasyonel fonksiyon ve grafiği bu teoremin matematiksel ispatı.
S: bakış yüksekliği
g: mesafe
Önyargısız, kendi haline bırakılmış deneysel bir çalışmanın matematiksel izahı olan bu teoremi, kanalıma misafir olursanız değerlendirmenizi beklerim. (Atlas YouTube kanalı ) video başlığı ( Düz Dünya Formül Bu f( s, g,x )= arctan (x.s/g) )
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
atlas
Hamza 2 yıl önce
Bu kitaplı ben ökudum ama gercedegil
Kenan çakiroğlu 2 yıl önce
İyi aksamlar oğlu ekini bulamadım örneğin kenan çakiroğlu gök Türkçede nasıl yazılır çoğu soy isimde oğlu kullaniliyo
Kenan çakiroğlu 2 yıl önce
Normalde bu tür seyler yani tarihimiz ilgimi cekiyo yeni şeyler öğrenmek güzel lakin fazla zaman ayırmıyorum abuk subuk işlerle uğraşıyoruz iyi aks
Gökay 2 yıl önce
ARKADASLAR HUZUR ROMANINDA MEKAN LAR NELERDİR NERDE GEÇER BUNLARI BİLEN YAZABLİRMİ HOCA SORU SORUCAK MEKAN LA İLGİLİ
Osman Yiğit 2 yıl önce
Anlatınız çok güzel olmuş efendim, bana aradığım bilgiyi çok güzel bir şekilde kattı; fakat anlatınızda yanıltıcı bir durum fark ettiğim için bunu açıklama gereği duydum: Şahıs ekleri çokluk eki değildir, çokluk eki nesneye gelir, şahıs ekine gelen ancak çoğul falanca şahıs eki olabilir; buna çokluk eki denmesi yanıltıcı oluyor.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın