Atlantis'in Yeri Bulundu Mu?

Atlantis’in Yeri Bulundu Mu?

Yazan: Kuzey Kılıç

Atlantis efsanevi bir kıta parçası olarak “kayıp” olduğu iddia edilen bir adadır ve genel olarak gelişmiş olan ve dünya barışı getirebilecek kadar bilgeye sahip olan ütopik bir toplum olarak düşünülmektedir. Deniz tarihçisi Tim Akers’ın yaptığı son çalışmalar, bu büyülü yerin konumunu sonunda bulmuş olabilir. Tim Akers’ın Merlin Burrows Üniversitesi’nde yönettiği araştırmada resimler ve sular altında kalmış olan kalıntılardan alınan örnekler üzerinde çalışmalar yapıldı. Laboratuvar analizlerine göre İspanya’dan getirilen materyallerde daha önce rastlanılmayan yapıda maddeler var.


Akeris’in yaptığı açıklamaya göre İtalya’nın Modena kentinde test edilen sütunlar hem Yunan hem de Roma döneminden daha eski döneme aitler ve daha gelişmişler. Materyalleri inceleyen laboratuvarda görevli araştırmacı Dr. Giacorno Falanga’ya göre alanda pek çok farklı materyal bulunuyor. Bu materyaller arasında kalsit, mika, potasyum ve diğer yapay olarak elde edilmiş materyaller var. Bu da gelişmiş bir medeniyet olduklarının ve karmaşık inşa teknikleri kullandıklarının göstergesi. Atlantis’ten ilk olarak Yunan filozof Platon bahsetmişti. Platon’a göre Atlantis üstün bir medeniyet olarak kendisinden 9,000 bin yıl önce bir adada kurulmuştu.


İçerisinde Yunan deniz tanrısı Poseidon’un tapınağının var olduğuna inanılan şehrin geniş duvarlarla çevrildiği de iddia ediliyor. Kayıp şehir Atlantis’in büyük bir doğal afet sonrası terk edildiği ve denizin dibine gömüldüğüne inanılıyor. İçerisinde birçok gizem barındıran Atlantis, bu çalışma ile bulunmuş olabilir. Araştırmacılar çalışmaların hızla devam edeceğini ve olumlu sonuçlar almayı beklediklerini dile getirdi.

Tarih ile ilgili tüm yazılarımıza şuradan ulaşabilirsiniz:

#ATLANTİS MEDENİYETİ #ATLANTİS'İN YERİ #ATLANTİS'İN YERİ BULUNMUŞ OLABİLİR #ATLANTİS'İN YERİ NEREDE #DENİZ TARİHÇİSİ TİMAKERS #GUNDEM #KAYIP ŞEHİR ATLANTİS #KAYIP ŞEHİR ATLANTİS BULUNDU #YUNAN DENİZ TANRISI POSEİDON

Yorumlar (0)