TDHD - TEGV İŞBİRLİĞİ
Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

28 EKİM'DE, 29 EKİM'E
(Aylardır yürütülen emek armağan olsun!)


Türkiye'nin iki büyük eğitim kuruluşu dil duyarlılığı alanında işbirliğine gidiyor. Ülkemizin dört bir yanında binlerce gönüllüsüyle her yıl yüz binlerce balaya ulaşan TEGV, Bursa'da dil ile Türkçe duyarlılığı içeren ortak bir çalışma başlattı. Uzun yıllara yayılacak, her yıl artan sayıda balaya ulaşılacak bu çalışma ile doğru, düzgün Türkçe temelden aşılanacak.


TDHD-Bursa'nın bu yıl için yayınladığı çalışmalardan en önemlilerinden birine daha başladık.

Türkiye’nin en büyük gönüllü kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa Öğrenim Birimi ile yıl içerisinde yaptığımız görüşmeler, çalışmalar üzerine, işbirliğimize attığımız ilk adımla başlıyoruz.

Bu işbirliği ile derneğimizin “Dilimiz, kimliğimiz. Kimliğimiz, kişiliğimizdir.” duruşu, TEGV ’in akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı kuşaklar yetiştirme düşüncesini birleştirmiş oluyoruz.

Bu işbirliği ile bir iş bitmiş olmuyor, bir yola başlamış oluyoruz.

Yapacağımız çalışma ile (Ayrıntılara, teknik alt yapı içerdiğinden şimdilik girmeyerek) önümüzdeki birkaç yıl iyileştirme/geliştirme süreci yaşayacağız. Ardından kurulacak etkinlik ile hem tüm yurtta hem de yüzbinlerce balamıza ortak düşüncemizi içeren bir eğitim verilmiş, bir tutum geliştirilmiş, bir dilseverler ordusu yetiştirilmiş olacak.

Üstelik TEGV var oldukça yaşayacak, TEGV sağ oldukça eğitim alan balamız çoğalacak. (Çalışmayı dönem dönem sizlerle paylaşarak sizleri de bu büyük işten bilgilendireceğiz.)

Bu ülkenin geleceği için, geleceği olacak Türk balası için emek veren tüm gönüllü yürekleri kutluyor. Yanımızda olacağınızı diliyoruz.


Bu çalışmada işbirliğini ve içtenliğini esirgemeyen TEGV Bursa Yöneticisi Sayın Elif Nur AKINET Hanım'a Saygılarımızı iletiriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


[gallery ids="61928"]

Yorumlar (0)