23. Türk Boyları Kültür Şöleni Başladı

23. TÜRK BOYLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ

Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (YAFEM)'nin gelenekselleşen kültür şöleni bu yıl tüm dünyayı saran korona salgını gölgesinde ksııtlı olarak da olsa 23.sünü olarak geleneği bozmadan başladı.

Etkinliğe her yıl olduğu gibi Türk Kültür dünyasının kültür kolları ve başta Türk Boyları olmak üzere çeşitli ülkelerden katılım sağlanamadı.

Açılış Kırgız Halk Dansları topluluğunun gösterisi ile başladı. 

Açık havada Kırgız Halk Dansları topluluğunun gösterisi sonrası bir konuşma yapan YAFEM Başkanı Özer Koyuncu 4 gün sürecek etkinlik kapsamında katılımcılara sevgi ve saygılarını ileterek başarılar diledi.t

Ardından TÜRKSOY'un düzenlediği fotoğraf sergisi Yalova Belediye Başkanı vekili Mustafa TUTUK ve TÜRKSOY Genel Sekreter daire başkanı Sancar Mülazımoğlu'nca açıldı.

Şölen 19 temmuzda Türk dünyasından gelen gazetecilerin katılımıyla Türk Dünyası Basın Çalışanları Buluşması olarak 3 gün daha sürecek ve Türk dünyasının önemli konularının tartışılıp konuşulması sonucunda tüm Türk Dünyasında yayımlanmak üzere etkinlik bildirgesi olarak düzenlecek.

Yorumlar (0)