KERKÜK (QHA) -Irak'ta parlamento seçimleri yaklaşırken Irak Türkmenlerine yapılan baskı ve saldırılarda da artış oldu. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Erşat Salihi konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkmeneli Cephesi haber sitesine göre ITC lideri Erşat Salihi Irak Türkmen Cephesi'ni hedef alan bazı siyasi çevrelere sert tepki gösterdi. Bugün seçim çalışmaları kapsamında Irak Türkmen Cephesi genel merkez binası önünde toplanan halka hitap eden Erşat Salihi, tüm Türkmen milletini özel seçmen kartlarını almaya önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak seçimlere katılma çağrısında bulundu.

Salihi bu kritik süreçte Irak Türkmen Cephesini hedef alan bazı siyasi çevrelere ITC’nin kurduğu tarihten bu yana verdiği şehitlerin ve maruz kaldığı saldırıların bir kısmını dile getirerek: "Irak Türkmen Cephesi'nin yanında Türkmen milleti olduğu sürece Irak Türkmen Cephesini çökertemeyeceksiniz" dedi.

Bilindiği gibi Irak'ta 12 Mayıs'ta parlamento seçimleri gerçekleştirilecek. Erşat Salihi seçimlerle ilgili olarak resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada: "Bütün Türkmen kardeşlerimi seçmen kartlarını almaya davet ediyorum." ifadelerinde bulundu.