Rusça Dersler 2, Rusça öğrenin

Rusça Dersler 2, Rusça öğrenin

Rusça Dersler, Rusça öğrenin, Rusça

Harf Yazılışı Türkçe Okunuşu Harf Yazılışı Türkçe Okunuşu
А а A Б б B
В в V Г г G
Д д D Е е YE*
veya E
Ё ё YO*
veya Ö
Ж ж J
З з Z И и İ
Й й Y К к K
Л л L М м M
Н н N О о O
П п P Р р R
С с S Т т T
У у U Ф ф F
Х х H Ц ц TS
Ч ч Ç Ш ш Ş
Щ щ ŞŞ ъ Sert
İşaret
ы I ь Yumuşak
İşaret
Э э E Ю ю YU*
veya Ü
Я я YA* * - Kelimelerin başında,
Ъ, Ь ve seslilerden sonra

Ders 2: Rusça Harflerin Okunuşu ve El Yazısı

İkinci dersimizle karşınızdayız. Bildiğiniz gibi ilk dersimizde Rus alfabesiyle girişi yapmış ve genel, faydalı bilgiler vermiştik. Aslında, ikinci ders olan bu dersimizde, artık dil bilgisine (gramer) giriş yapmak istiyorduk ancak alfabe üzerine biraz daha durmaya karar verdik. Öyle ki, alfabeyi başta iyi öğrenmek, ileride bizi birçok zorluktan kurtaracaktır.

Bu dersimizde, ilk derste üzerinde fazla durma fırsatımızın olmadığı, Rusça harflerin el yazısıyla yazımına güzel bir video ile değineceğiz. Aynı zamanda video içerisinde harflerin tek tek okunması, harflerin telaffuzunu öğrenme açısından da sizlere büyük fayda sağlayacak.

Hazırladığımız videoda, öncelikle Rusça baskı harfleri büyük ve küçük olarak verildikten sonra, ardından el yazısıyla yazımı büyük ve küçük harflerle verilmektedir. Harfler, alfabenin ilk harfi olan "А, а" harfinden başlanarak, son harf "Я, я" harfine kadar verilmiştir.

Rusça harflerin el yazısıyla yazımı konusunda videodaki hareketlere dikkat ederek, sizler de her harf için aynı hareketleri kullanarak alıştırmalar yapabilir, el yazısı konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda harflerin telaffuzuna da dikkat etmeniz ayrıca yararınıza olacaktır.

Faydalı olması dileğiyle...

Yorumlar (0)