Küçükken nasıl yazılır? Küçükken mi küççükken mi? Küçükken nasıl yazılır TDK

Küçükken nasıl yazılır?

Küçükken nasıl yazılır?, Küçükken mi küççükken mi?, Küçükken nasıl yazılır TDK

Küçükken nasıl yazılır? Sorusunu Türk Dil Kurumu verileri ışığında yanıtlamaya ve bu konu hakkında merak edilenleri gidermeye çalışacağız. Öncelikle TDK kapsamında sık karıştırılan kelimeler arasında yer alan küçükken kelimesinin doğru yazılışı, herkes tarafından bilinmelidir. Çünkü bu kelime, gündelik hayatta sıkça karşımıza çıkmaktadır.

Küçükken nasıl yazılır? Diye soracak olursak cevabımız, küçükken şeklinde olacaktır. Bu yazım dışındaki diğer tüm yazımlar yanlıştır. Bu nedenle küçükken doğru yazımı bir önceki cümlede yazdığımız gibidir.

Küçükken mi küççükken mi?

Küçükken mi küççükken mi? Sorusu da aslında küçükken nasıl yazılır? Sorusunun bir alternatifini oluşturmaktadır. Bu soruya da vereceğimiz cevap yine aynı olacaktır. Soruların farklı olması cevapların da farklı olacağı anlamına gelmemektedir. Küçükken TDK verilerine göre küççükken şeklinde yazılmamaktadır. Küçükken doğru yazılışı, küççükken veya küçük ken veya küçükkene şeklinde değil, küçükken şeklindedir.

Küçükken nasıl yazılır TDK

Küçükken nasıl yazılır TDK başlığında da yazımızı özetlemek gerekirse küçükken doğru yazılışı, küçükken şeklinde olmalıdır. Aşağıda doğru yazımların ve sık yapılan yanlışların renklendirilmiş hali bulunmaktadır. O kısma göz atarak kelimenin doğru halinin aklınızda kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)