TÜRK GİRİŞİMCİDEN TASARIMINA TÜRKÇE AD. 'BEBEYATMAZ'
Kayseri'de yaşayan Süleyman Gümüşçüoğlu 4 aylık yeğenlerinin otururken sırt üstü düşüp başlarını yere çarpmalarından etkilenerek "bebeyatmaz"ı tasarladı.

Tasarımı değişik ülkelere satmaya başlayan Gümüşçüoğlu, bilimyurdunu (üni) bitirdikten sonra iş arama döneminde 4 aylık yeğenlerinin otururken yaşadığı sıkıntıyı görüp, bir çözüm üretmek istedi.

Bu sorunu çözmek için tasarladığı, adını da Türkçe "bebeyatmaz" koyduğu çocukların oturmasını kolaylaştıran bir ürün bulmuş oldu.

60 yıllık dikmen (terzi) olan babasından da destek aldığını söyleyen Gümüşçüoğlu, AA ulakçısına (haberci) yaptığı açıklamada bulduğu bu ürün ile yeğenlerinin oturma sorununu çözdüğünü söyledi.

Yaklaşık 2 ayda tasarladığı ürünü, yurtiçi ile yurtdışına pazarladığını, 1,5 yılda 20.000 ürün sattığını belirtti.

Bilimyurdundan sonra KPSS'ye anıklandığını (hazır), memur olma düşleri kurduğunu, ancak başaramadığını, ardından yeğenleri ile başından geçen olaylar sonucunda babasının desteği ile bu ürüne odaklandığını, bitirdikten sonra kimi kepitlere (mağaza) gösterdiklerini ancak satışında zorlandıklarını, ardından sanalağda (internet) ürününün tanıtımını yaparak başarılı olduğunu, böylece de 1,5 yılda 20.000 ürün sattığını ekledi.

Gümüşçüoğlu, 2016 yılında buluş belgesi(patent) aldığı, Kayseri'de ürettikleri ürünün geçen yıl 1,5 milyon ciro yaptığını ve Annelerin olumlu geri dönüşler yaptığını söyledi.

Yorumlar (0)