Profesyonel nasıl yazılır? Profesyonel ne demek? Profesyonel nasıl yazılır TDK

Profesyonel nasıl yazılır?, Profesyonel mi profesyonal mi?, Profesyonel ne demek?

Profesyonel nasıl yazılır?

Profesyonel nasıl yazılır?, Profesyonel mi profesyonal mi?, Profesyonel ne demek?, Profesyonel nasıl yazılır TDK

Nasıl Yazılır Sözlüğümüzde 100.000 dolayında sözcüğün doğru yazılışı verilmiştir.

Sözcüklerin doğru yazılışını araştırmak için tıklayınız: NASIL YAZILIR SÖZLÜĞÜ

Profesyonel nasıl yazılır? Sorusuna bu yazımızda en detaylı bir şekilde cevap vermeye çalışacak ve aynı zamanda profesyonel mi profesyonal mi? Sorusuyla gündeme gelen ikileme de bir son vermiş olacağız. İlk olarak profesyonel yazımıhakkında bilgi sahibi olmamız gerekirse kelimenin Türk Dil Kurumu tarafından sık karıştırılan kelimeler arasında değerlendirildiğini söyleyebiliriz. Profesyonel doğru yazılışı, bu nedenlerden dolayı çoğu kişi tarafından karıştırılan bir kelimedir.

Profesyonel mi profesyonal mi? Sorusuna cevap veren ilk alt başlığımızla yazımıza giriş yapmış olalım.

Profesyonel mi profesyonal mi?

Profesyonel nasıl yazılır? Sorusuna alternatif olarak sorulan profesyonel mi profesyonal mi? Sorusunun cevabı, profesyonal şeklinde olduğunda TDK verilerine göre yanlış olmaktadır. Profesyonel TDK verilerine göre profesyonel şeklinde yani “e”harfi ile yazıldığında doğru olmaktadır.

Profesyonel ne demek?

Profesyonel ne demek? Profesyonel anlamı nedir? Gibi soruları da profesyonel nasıl yazılır? Sorusundan ayrı olarak değerlendirerek cevap vermemiz gerekirse, kelimenin anlamı TDK Türkçe Sözlüğe göre şu şekildedir: “Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan (kimse), amatör karşıtı”

Profesyonel İngilizce’de nasıl yazılır?

Profesyonel İngilizce yazılışı nasıldır? Profesyonel İngilizce yazımı nasıldır?Sorularını da kelimenin tüm detaylarına hakim olmak amacıyla cevaplamak gerekirse profesyonel İngilizce olarak şu şekilde yazılmaktadır: “professional”

Profesyonel nasıl yazılır TDK

Son alt başlığımız olan profesyonel nasıl yazılır TDK konusunda da yazımızı kısaca bir özetlemek gerekirse, genel olarak profesyonel nasıl yazılır? Sorusu etrafında cevaplar veren bir yazı yazmış olduğumuzu söyleyebiliriz. Profesyonel doğru yazımıhakkında bilgiler verdiğimiz bu yazımızda ulaşmış olduğumuz sonuç, profesyonel doğru yazılışının profesyonal şeklinde yazıldığında Türk Dil Kurumu ve yazım kılavuzu verilerine göre yanlış, profesyonel TDK şeklinde yazdığımızda Türk Dil Kurumu ve imla kılavuzuyazım kılavuzu verilerine göre doğru olduğudur.

Kısacası profesyonal kelimenin yanlış yazımıdır. Profesyonel şeklinde yazılan yazım ise, kelimenin doğru yazılışıdır.

Yorumlar (0)