Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: UKRAYNA-2018

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: UKRAYNA-2018


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: UKRAYNA-2018


Uzun uzun Ukrayna’yı anlatmaya gerek yok! Ukrayna’nın Bağımsızlık Meydanı’na gelince, “Portakal Devriminde” yaktıkları büyük AVM’nin üzerine 300m 175 m boyunda bir beze yazdıkları yazı her şeyi anlatıyor:



“FREEDOM IS OUR RELIGION”

“ÖZGÜRLÜK BİZİM DİNİMİZDİR”

Ne demek istiyor Ukraynalılar?


Biz; davranışta, yınançta-inançta, düşüncede, yazmada, konuşmada özgürüz.



Biz Türklere gelince;


“ELHAMDÜDİLLAH MÜSLÜMANIZ”


Sonuçta; biz Türkler özellikle bu dönemde, ne davranışta, ne yınançta, ne düşüncede, ne yazmada, ne konuşmada özgür değiliz.


Bizde, konuşan, yazan, düşünen, davranan herkes hem yargılanırmış gibi yapılıyor, hem de yargılanmış suçlu bulunmuş gibi tutukevlerine atılıyor.


Ukrayna’da tutukevleri boş, bizde ise, eşitliğin, yargının, doğruluğun olmadığı en büyük Adalet Sarayları bizde, tutukevleri tıka basa dolu.


Bizim, Türkler, Ukrayna’ya eşey-seks yapmak için geliyorlarmış. O özgür davranışlı kızlarını, kadınlarını severken, keşke onların düşüncede, yazmada, konuşmada da özgür olduklarını anlayabilseler.


Ha! Burada her şey çığırından mı çıkmış?


Yooooo!


Her şey tıkırında.


Kadınlar kapalı mı? Yok! Sokakta, evde kadınları kertip, dövüyorlar mı? Yok! Çocuklara tecavüz ediliyor mu? Yok! 18 yaşından bir küçük çocukla birlikte olmanın kıyını-cezası 150 bin dolar, ayrıca 25 yıl tutukluluk. Kiliseler beş öğün çan çalıyor, tıka basa dolu mu? Yok. Ne çan sesi, ne de kiliselerde insan yok. Yaya yolları dar mı? Yooo! Araç yollarının üç katı genişliğinde. Karda arabalar yollarda kalıyor, çarpışmalar oluyor mu? Yoo!


Bu ülkede her şey düzgün düzgün işliyor.


Ülke çok mu varlıklı?


Yooo!


Ukraynalılar yetinmesini biliyor. Temiz pak giyiniyorlar. Ter kokan yok. Sarıklı, şalvarlı, elinde teşbih sallayan yok.


Televizyonlarda “Bizim kutsal kitabımızda şu var, şu yok” diyen, bilgisiz din adamları, bilgisizler ordusu olan uyruğunu her gün türlü yalanlar düzen siyasiler yok. Onların peşinden güden koyunlar sürüsü de yok.


Bizi bu akyılanlar çok gerilere attı, çok.


Yok ettiler dilberim Atatürk devrimlerimizi.


Ben Ukrayna’da daha ne anlatayım; tek tümce yetti; BİZİM DİNİMİZİN ADI ÖZGÜRLÜKTÜR”


Sağlıcakla kalın,



16 Mart 2018, Kiev.

Yorumlar (0)