Kongre Duyurusu - Doç. Dr. Mustafa Altun

Kongre Duyurusu

Sayın Hocam,

Medeniyetimizin kadim şehirleri Endülüs ve Kudüs'den sonra Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Buhara Devlet Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi başkanlıklarıyla, Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın onursal başkanlığında ve himayesinde, Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR hocamizin ve Sayin Necip Fazil KURT beyin başkanlıklarında BUHARA'da 17-21 Ekim'de 3. Sosyal Bilimler Kongresi'ni yapıyoruz. 
Sosyal Bilimciler açısından açık hava müzesi niteliği taşıyan BUHARA şehri, İmam Buhari Hz. başta olmak üzere Şah-ı Nakşibendi, Emir Timur, 7 Mürşid, İbn Sina, İmam Maturidi, Ali Şir Nevai gibi saymakla bitmeyecek Türk ve İslam medeniyetinin büyüklerine ev sahipliği yapmıştır. 


Biz de buradan hareketle Edebiyatttan Din bilimlerine, Tarihten Sanat tarihine, ekonomiden Hukuk bilimine kadar bütün sosyal bilim alanlarında çalışanların görebilmesi için eşzamanlı sempozyumlarla "kod coğrafya" olarak niteleyebileceğimiz BUHARA'ya sizi davet ediyoruz.


Gezi programı da bu "kod" niteliğinde coğrafyayı inceleme şansı verecek şekilde tasarlanmıştır. Daha önce Endülüs ve Kudüs gibi sosyal bilimciler için ufuk turu niteliği taşıyan "kod" coğrafyalarımızda yapılan sempozyum serisi, BUHARA ile devam etmektedir. Sempozyum için ayrıntılı bilgiye www.incsos.org adresinden ulaşabilirisniz.
Saygılarımızla...

Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanları Adına

Yorumlar (0)