Şarkı Böyle Söylenir-Yalçın Mıhçı

Şarkı Böyle Söylenir-Yalçın Mıhçı


KÖTÜ SES YOKTUR, KÖTÜ SÖYLEMEK VARDIR

Sanatçılar ve solistler için bir baş yapıt...

ŞARKI BÖYLE SÖYLENİR -
YALÇIN MIHÇI

https://www.youtube.com/watch?v=faL5XslnSXM

YALÇIN  MIHÇI:

"Tüm dünya müziklerini, batı ve doğu müziklerinin armonik ve melodik yapılarını incelediğimde üzülerek gördüm ki; dünyada en saygın noktalarda bulunması gereken TÜRK MÜZİĞİ, ulusal kültür politikalarımızdaki büyük yanlışlıklar nedeniyle ne yazık ki dünya müzikleri arasında en az tanınan ulusal müzik türüdür...




GÜZEL SES BAŞKADIR, GÜZEL SÖYLEMEK BAŞKADIR.

Güzel şarkı söylemek için önce şarkıcının kendi dilini güzel konuşması gerekir. Sözcüklerin anlam vurguları, tonlaması doğru yapılıp sözcükteki harflerin belirgin söylenmesi gerekir.

Şarkı söylerken kullanılan diyafram nefesi doğru alınıp, bu nefesin tüm vücutta titreşimi sağlanarak sırttan, göğüsten çıkan derinlik sesleri ile birleştirilip, ağızda toplanıp, şarkının gereğine göre bazen kafa sesi, bazen gırtlak sesi kullanılarak notalar seslendirilir.

https://www.youtube.com/watch?v=0DlSPQpuONY&t=19s

Bu sistem geliştirilerek şarkı söylenirse doğal ortamda mikrofona bile gerek yoktur. Ama konserlerde kullanılacağı zaman; ses tonunuza, söyleyeceğiniz şarkıların makamlarına göre iyi ayarlanmış bir ses tesisatında mikrofonun da şarkının gereklerine göre doğru kullanılması gerekir.

Güzel şarkı söylemek için gerekli tüm teknik bilgileri en ince detayları ile  yazdığım "ŞARKI BÖYLE SÖYLENİR" adlı kitabımda şarkı söyleyen ve söylemek isteyen herkese faydalı olması için anlattım.

Sizler de yakında yayınlanacak bu kitabımı okuyarak çok güzel şarkı söyleyebilirsiniz.

Saygılarımla.

YALÇIN MIHÇI

Yorumlar (0)