TDK Başkanı Gürer Gülsevin Emekli Oldu

TDK Başkanı Gürer Gülsevin Emekli Oldu


 Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN’e Veda Töreni Düzenlendi

2018 yılından bu yana Türk Dil Kurumu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN’e emekliye ayrılması dolayısıyla 11 Nisan 2023 tarihinde Türk Dil Kurumu Konferans Salonu’nda bir veda töreni düzenlendi.

Törene Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel ÖZGEN, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcıları Dr. Zeki ERASLAN ve Doç. Dr. Ahmet KILINÇ, Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ömer GÖK ile Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeleri, Türkoloji sahasının kıymetli hocaları ve Kurum personeli katıldı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel ÖZGEN törende yaptığı konuşmada, Prof. Dr. GÜLSEVİN’e Türk Dil Kurumuna ve Türkoloji sahasına hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek ilmî ve şahsi hayatında başarılar diledi.

Başkanımız Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN ise konuşmasında, Türk Dil Kurumuna hizmet etmenin önemi üzerinde durarak başkanlık yaptığı süre içerisindeki çalışmaları değerlendirdi. GÜLSEVİN ayrıca, çalışma arkadaşlarına destekleri için teşekkür etti.

Konuşmaların sonrasında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel ÖZGEN, Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN’e çalışmalarından ötürü teşekkür belgesi ve armağan takdiminde bulundu.

Tören, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Türk Dil Kurumu ailesi olarak beraber çalışma imkânı bulduğumuz Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN’e şükranlarımızı sunuyoruz.

Yorumlar (0)