Türk Dünyası Gezi Önerileri: Tanrı dağlarının eteğinde yer alan Kolsay Gölü

Türk Dünyası Gezi Önerileri: Tanrı dağlarının eteğinde yer alan Kolsay Gölü


Türk Dünyası Gezi Önerileri: Tanrı dağlarının eteğinde yer alan Kolsay Gölü




Kolsay Gölü Doğayı Seven Yerli Ve Yabancı Turistlerin Yeni Gözdesi...

Kazakistan’ın Almatı şehrinin 200 km doğusunda Tanrı dağlarının eteğinde yer alan Kolsay Gölü doğasever yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri. Kazakistan’ın Almatı şehrinin 200 km doğusunda Tanrı dağlarının eteğinde yer alan Kolsay Gölü doğasever yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri.




“Kuzey Tanrı Dağlarının İncisi” olarak ün salan Kolsay Gölü, doyumsuz manzarası ve masmavi suyu ile herkesi kendine hayran bırakıyor.“Kuzey Tanrı Dağlarının İncisi” olarak ün salan Kolsay Gölü, doyumsuz manzarası ve masmavi suyu ile herkesi kendine hayran bırakıyor.


">Kolsay Gölü Almatı şehrine 200 km, Çarın Kanyonu’na yakın çok yakın mesafede yer alan üç dağ gölün ortak adı.Ulaşımının biraz güç olmasından dolayı pek bilinen bir yer değil. Fakat son yıllarda medyada fazla yer almasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı yerlerden biri olmuş.Kolsay Gölü Almatı şehrine 200 km, Çarın Kanyonu’na yakın çok yakın mesafede yer alan üç dağ gölün ortak adı.Ulaşımının biraz güç olmasından dolayı pek bilinen bir yer değil. Fakat son yıllarda medyada fazla yer almasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı yerlerden biri olmuş.




Tanrı Dağları’nın İncisi olarak nam salan Kolsay Gölüne turlara katılarak veya araç kiralayarak gitmek mümkün. 1.700 metre yükseklikte yer alan birinci göle ulaşım araçla mümkün iken, 2.250 metre ve 2.650 metre yükseklikte yer alan ikinci ve üçüncü göllere gitmek için 9 ile 6 km’lik doğa yürüyüşü yapmanız veya at kiralamanız gerekiyor. Tanrı Dağları’nın İncisi olarak nam salan Kolsay Gölüne turlara katılarak veya araç kiralayarak gitmek mümkün. 1.700 metre yükseklikte yer alan birinci göle ulaşım araçla mümkün iken, 2.250 metre ve 2.650 metre yükseklikte yer alan ikinci ve üçüncü göllere gitmek için 9 ile 6 km’lik doğa yürüyüşü yapmanız veya at kiralamanız gerekiyor.




Göller arasında yapılacak orman yürüyüşünde çilek ve mantar toplayabilir, gölde avlayacağınız alabalıklarla kendinize ziyafet çekerek mükemmel bir tatil geçirebilirsiniz. Göller arasında yapılacak orman yürüyüşünde çilek ve mantar toplayabilir, gölde avlayacağınız alabalıklarla kendinize ziyafet çekerek mükemmel bir tatil geçirebilirsiniz.




Günübirlik turlar bana yetmez gece de kalmalıyım diyorsanız eğer göle yakın mesafede bulunan ahşap dağ otellerinde konaklayarak tatilinizi uzatabilirsiniz."Günübirlik turlar bana yetmez, gece de kalmalıyım." diyorsanız eğer göle yakın mesafede bulunan ahşap dağ otellerinde konaklayarak tatilinizi uzatabilirsiniz.




Yaban hayatının son derece zengin olduğu göl çevresinde dağ keçisi, porsuk, tilki ve kuş çeşitlerini gözlemleyebilir ve unutulmaz doğa fotoğrafları çekmeniz de mümkün. Yaban hayatının son derece zengin olduğu göl çevresinde dağ keçisi, porsuk, tilki ve kuş çeşitlerini gözlemleyebilir ve unutulmaz doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.




Bölgeyi yaz aylarında ziyaret edenler Tanrı Dağlarının kar suları ile beslenen gölün tertemiz ve buz gibi suyunda yüzmenin keyfini de yaşayabilir.Bölgeyi yaz aylarında ziyaret edenler Tanrı Dağları'nın kar suları ile beslenen gölün tertemiz ve buz gibi suyunda yüzmenin keyfini de yaşayabilir.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=o4nxYQ8OPz0[/embed]

Türk Dünyası Gezi Önerileri: Tanrı dağlarının eteğinde yer alan Kolsay Gölü


Yorumlar (0)