İRAN REJİMİNİN İDAM ETMEK İSTEDİĞİ RAHİM CAVADBEYLİ’YE SAHİP ÇIKALIM!

İRAN REJİMİNİN İDAM ETMEK İSTEDİĞİ RAHİM CAVADBEYLİ’YE SAHİP ÇIKALIM!

Rahim Cavadbeyli 'ye 15 yıl önce İran’da Türkçülük faaliyetlerinden dolayı idam hükmü verildi. Yurt dışına çıktı. 8 yıl Azerbaycan’da, 2 yıl da Gürcistan’da kaldı. Son beş yıldır Türkiye’de Birleşmiş Milletlerin koruması altında mülteci olarak yaşamaktaydı. Ankara Gazi Üniversitesi’nde Master yaptı. Türk tarihi alanında bir çok bilimsel makalesi yayımlandı.

Ancak ne yazık ki Tebrizli kardeşimiz Rahim Cavadbeyli,  Türkiye tarafından sınır dışı edilmek üzere kaçma riski bulunduğu gerekçesiyle Van Göç İdaresi Koruma ve Gönderme Merkezi’ne gönderilmiş olup, hücrede tutulmaktadır.

Siyasal iktidardan bu değerli akademisyenimizi İran’a göndermemesini bekliyoruz. Herkesi bu konuda hassas olmaya ve Göç Genel Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunmaya davet ediyoruz.

ÇALIŞMALARI:
# Türk-Alper Eğitim Sistemi.
# Türk Dünyasında Soykırımlar.
# İran Türklüğü.
# Kürtlerin Kökeni.
# Türk ve Türklük konusunda çok sayıda makale ve bilimsel araştırma.

Arif Cengiz Erman 

Yorumlar (1)
Hülya duman 6 yıl önce
Umarım asılacak oluşunu bile bile göndermeyiz,çünkü geçmişte biz bunu (1945)de sanırım yaşadık soydaşlarımız sınırda köprüyü geçmeden kurşuna dizildiler oysa vermeyin bizi siz öldürün dedikleri halde bunları yaşadık yeniden yaşamak istemiyoruz,o kadar mülteci var bir kardeşimizi kurtarmak zor olmamalı!