Nazarbayev Türkistan'ı kuruyor.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Güney Kazakistan eyaletinin adının Türkistan olarak değiştirilmesini ve eyalet merkezinin Türkistan kentine taşınmasını öngören kararı imzaladı.
Nazarbayev, Güney Kazakistan eyalet merkezi Çimkent’e büyük şehir statüsü verilmesi, eyaletin adının Türkistan eyaleti olarak değiştirilmesi ve eyalet merkezinin Türkistan kentine taşınmasını öngören “Kazakistan’ın bazı idari ve bölgesel yapısı konularına” ilişkin kararnameyi törenle imzaladı.

Burada yaptığı konuşmada, 1 milyondan fazla nüfusu olan Çimkent’e büyükşehir statüsü verildiğine işaret eden Nazarbayev, “Türkistan eyaletinin merkezi, yüzyıllardır Kazak Hanlığının ve bütün Türk dünyasının siyasi ve manevi hayatının kalbi olan Türkistan kenti olacak.” dedi. Kararnamenin tarihi önem taşıdığının altını çizen Cumhurbaşkanı Nazarbayev, “Çimkent, sadece ülkemizin değil, Orta Asya bölgesinin yatırımlar, teknolojiler ve entelektüel kaynakları için yeni merkez olacaktır. Bunun için bütün imkanlar ve gerekli potansiyel var.” ifadelerini kullandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Çimkent’e büyükşehir statüsü verilmesinin şehrin sosyal ve ekonomik dengesi ile bölgedeki halkın yaşam kalitesinin artırılması için sürdürülebilir ivme kazandıracağını söyledi.

QHA

 

Yorumlar (2)
İsa İNAN 6 yıl önce
Başkanımızı kutluyorum.Kendisinin TÜRK' lere verdiği büyük önemden dolayı TÜRK birliğinin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir daha hatırlattığını için teşekkür ediyorum.
ibrahim karahan 6 yıl önce
Türklerin geleceği birliği bütünlüğü büyük güç olma isteği ancak Atatürkçü fikirlerle olabilir.Yaşasın Kazakistan Yaşasın aksakal Nazarbayev.Artık şu rusça ov-ev eklerini atma zamanıda gelmiştir.